Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και στη Γλυφάδα




Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προωθεί σχέδιο πολλαπλών παρεμβάσεων για την «αναβάθμιση» της εξυπηρέτησης των ασθενών από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ αυτών και η πρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών 30 φαρμακοποιών και 12 βοηθών φαρμακείου, που θα βοηθήσουν στην ενεργοποίηση επιπλέον φαρμακείων.

Ηδη, τους τελευταίους μήνες άνοιξε και δεύτερο φαρμακείο στην Ομόνοια (οδός Αγίου Κωνσταντίνου), ενώ μόλις προχθές ξεκίνησε η λειτουργία φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο Περιστέρι, που θα εξυπηρετήσει τους ασθενείς των δυτικών προαστίων και οι οποίοι έως σήμερα απευθύνονταν στα φαρμακεία του κέντρου.

Τις επόμενες ημέρες ανοίγει φαρμακείο και στο Καματερό, ενώ έως τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσει φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Γλυφάδα, για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων των νοτίων προαστίων που τώρα εξυπηρετούνται κυρίως από το φαρμακείο της Καλλιθέας.

Νέο σύστημα ειδοποίησης των ασθενών για τον χρόνο κατά τον οποίο θα μπορούν να παραλάβουν το φάρμακό τους από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ τίθεται σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Μάιο. Οι ασθενείς θα λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημέρα και ώρα ώστε να μεταβούν στο φαρμακείο για να παραλάβουν το φάρμακό τους, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν στην –κατά κανόνα– μεγάλη ουρά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε πρώτη φάση το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί για τη χορήγηση πολύ ειδικών και ακριβών φαρμάκων για τα οποία σήμερα απαιτείται προέγκριση από επιτροπή και εν συνεχεία θα επεκταθεί στο σύνολο των σκευασμάτων που διατίθενται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Ειδικότερα, με το που εγκρίνεται από τον Οργανισμό η χορήγηση του φαρμάκου στον ασφαλισμένο, το σύστημα θα ενημερώνει το πιο κοντινό στον ασθενή φαρμακείο προκειμένου να έχει έτοιμο το φάρμακο. Παράλληλα, θα ενημερώνει και τον ασθενή για την ημέρα, ώρα και σημείο από το οποίο μπορεί να παραλάβει το σκεύασμα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: KATHIMERINI.GR

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.