«Ενέργεια: Γεωπολιτική και Διπλωματία» (VIDEO)




Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Ενέργεια: Γεωπολιτική και Διπλωματία» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Παρουσία πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και διπλωματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου ημερίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με θέμα: «Ενέργεια: Γεωπολιτική και Διπλωματία», σε συνεργασία με καθηγητές των Πανεπιστημίων Πειραιώς και Αθήνας.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν όλες τις πτυχές του θέματος σε δύο ενότητες. Την πρώτη ενότητα συντόνισε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Παναγιώτης Ήφαιστος, με τίτλο «Στρατηγική και Διπλωματία». Μετά από σύντομο διάλειμμα ξεκίνησε η δεύτερη ενότητα με τίτλο: «Ενέργεια, Οικονομία και Περιβάλλον» την οποία συντόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελος Κότιος.

Η ημερίδα έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις των παρευρισκομένων προς του ομιλητές.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χαιρέτησε την εκδήλωση και τόνισε: «Μέσα από την ημερίδα αυτή, ο Δήμος μας αναδεικνύει τη σημασία και την ικανότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναπτύξει δράσεις οι οποίες δεν περιορίζονται στο στενό φάσμα των τυπικών αρμοδιοτήτων της. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανταποκρίνεται στο ρόλο του να συμμετέχει, να ενημερώνει και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις όλων των επιπέδων και να παρεμβαίνει ενεργά σ’ αυτές. Μέσα από την ημερίδα αυτή, ο Δήμος μας αναδεικνύει τη σημασία και την ικανότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναπτύξει δράσεις οι οποίες δεν περιορίζονται στο στενό φάσμα των τυπικών αρμοδιοτήτων της. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανταποκρίνεται στο ρόλο του να συμμετέχει, να ενημερώνει και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις όλων των επιπέδων και να παρεμβαίνει ενεργά σ’ αυτές». Κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ενέργειες που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Βάρης  Βούλας Βουλιαγμένης στην κατεύθυνση της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Συγκεκριμένα: «Είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του δικτύου δημοτικού φωτισμού της πόλης μας, το πρώτο έργο αυτού του μεγέθους στην χώρα, με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Το έργο αυτό μας παρέχει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 63% στον οδοφωτισμό μας και με την εξοικονόμηση αυτή έχουμε ήδη ξεπεράσει τον στόχο της μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος ύψους 20% όπως έχει τεθεί από το σύμφωνο των δημάρχων, για το 2020.

Κάνουμε παρεμβάσεις σε σχολεία της πόλης μας αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και τη γεωθερμία και τα καθιστούμε ενεργειακά αυτόνομα. Εξετάζουμε τις λύσεις που αρχίζει και μας προσφέρει η ηλεκτροκίνηση για να μειώσουμε την κατανάλωση των ορυκτών καυσίμων. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση και κάθε νέα τεχνολογία που κινείται στην κατεύθυνση αυτή».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις ενδιαφέρουσες ομιλίες της ημερίδας στα σχετικά video:

 

https://www.youtube.com/watch?v=0MXzpfWHltc

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.