Συναγερμός στο Πανόραμα της Βούλας!
Έκτακτη ανακοίνωση από τη ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΥΛΑΣ (εθελοντές κάτοικοι)

Κοινοποιήστε για τους κατοίκους στο Πανόραμα Βουλας, μόλις τωρα δυο σκυλιά γνωστών μου έφαγαν φόλα. Έχουν ρίξει πολλές φολες παντού.

Πριν από λίγες ημέρες το ΝΟΤΙΑ.GR είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για ένα ποδηλάτη που τον δάγκωσε σκύλος, στο Πανόραμα της Βούλας και είχε γεμίσει το βουνό με απειλητικά σημειώματα, που έγραφαν ότι  έχει βάλει σε όλον τον τόπο φόλες!!!

“Το βουνό όλο αριστερά και δεξιά του δρόμου είναι γεμάτο φόλες.

Όποιος αφήνει τα σκυλιά του ελεύθερα να περιπλανούνται θα κλάψει όπως έκλαψα και εγώ το Σάββατο 3/3 μετά από δάγκωμα σκύλου που συνοδευόταν χωρίς λουρί από ασυνείδητη ιδιοκτήτρια”.

 

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η αστυνομία ενώ έχουν υποβληθεί και μηνύσεις. Δείτε τι αναφέρουν οι εθελοντές της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού:

Μερικές εβδομάδες μετά την ανάρτηση των απειλητικών σημειωμάτων για τοποθέτηση φόλας σε δασικούς δρόμους του Νοτίου Υμηττού (https://www.facebook.com/ednygr/photos/a.259381297512870.56993.251180064999660/1568778599906460/ ), δυστυχώς η εγκληματική πράξη επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο. Οι εθελοντές της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού είχαν πραγματοποιήσει αναζητήσεις στο δάσος του Νοτίου Υμηττού όταν αναρτήθηκαν τα απειλητικά σημειώματα αλλά δεν είχε εντοπιστεί κάτι. Σήμερα όμως, Δευτέρα 26 Μαΐου, εντοπίστηκαν πρόσφατα τοποθετημένα κομμάτια κιμά, πιθανότατα εμποτισμένα σε μαρμελάδα φράουλο (λόγω της έντονης οσμής φράουλας), τα οποία έφεραν δηλητήριο. Το δυστύχημα είναι ότι ήδη έχει προκύψει ο ακαριαίος θάνατος ενός δεσποζόμενου σκύλου, από τους πλέον αγαπητούς στους εθελοντές δασοπροστασίας, υιοθετημένος από εθελοντή-μέλος της Ε.Δ.Ν.Υ..

Για τον λόγο αυτό εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών που περπατούν στο τμήμα του βουνού και όσων βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους πάνω από το Πανόραμα Βούλας και την Αιξωνή Γλυφάδας. Δυστυχώς η άγρια πανίδα του βουνού δεν είναι δυνατόν να ενημερωθεί κι ελπίζουμε στην τύχη, προκειμένου να γλιτώσουν οι αλεπούδες και τα υπόλοιπα θηλαστικά του βουνού αλλά και τα πουλιά. Για τον λόγο αυτό, σε συνέχεια της σημερινής αναζήτησης που πραγματοποιήθηκε επιτόπου και κατά την οποία προέκυψαν και άλλα σημεία, στα οποία είχαν τοποθετηθεί αντίστοιχα δολώματα, αύριο θα πραγματοποιηθεί και νέα αναζήτηση σε συνεργασία και με την θηροφυλακή.

Η Ε.Δ.Ν.Υ. ενημερώνει ότι για την εγκληματική πράξη έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη καθώς έχει υποβληθεί μήνυση στο ΑΤ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και όλα τα σχετικά πειστήρια έχουν περισυλλεγεί με τις νόμιμες διαδικασίες. Ενήμερο για το περιστατικό είναι και το τμήμα πεζής περιπολίας Γλυφάδας, της Ελληνικής Αστυνομίας και η θηροφυλακή.

Η θλίψη των εθελοντών της Ε.Δ.Ν.Υ. για το γεγονός ότι μια τέτοια πράξη έλαβε τελικά χώρα, εβδομάδες μετά την ανάρτηση των απειλητικών σημειωμάτων, είναι μεγάλη αλλά δεν αποτρέπει από το να πραγματοποιηθούν τα δέοντα. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Ε.Δ.Ν.Υ. θα εξαντλήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες για τον εντοπισμό του/της δράστη αυτού του εγκλήματος απέναντι στη φύση και η μήνυση είναι μόνο η αρχή, ενώ θα υπάρξει συνεργασία και με τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις. Με την ελπίδα ότι δεν θα εντοπιστούν και άλλα νεκρά ζώα (άγρια ή δεσποζόμενα) καλούμε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση, να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τα παιδιά, τα ζώα τους, τη φύση και να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές και την Ε.Δ.Ν.Υ. σε περίπτωση που αντιλαμβάνονται εγκληματικές ενέργειες στην περιοχή του Νοτίου Υμηττού. Στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως το βουνό «μας» θα το προστατέψουμε από όσους έχουν τη νοσηρή αντίληψη ότι μπορούν να παρανομούν εις βάρος της κοινής μας περιουσίας που είναι η φύση.

Δείτε τι είχαν αναφέρει τότε οι φιλόζωοι:

Η Lamprini Stray πρόσθεσε 8 νέες φωτογραφίες.

Π Α Ρ Α Κ Α Λ Ω οποιας ιδιοκτητριας ο σκυλος τυπου λαμπραντορ το ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ στην περιοχη του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΒΟΥΛΑΣ ενεπλακει με κυριο ποδηλατη που ειχε ως αποτέλεσμα να δαγκωσει ο σκυλος της το ποδι του να επικοινωνησει μαζι μου INBOX .

Θα τηρηθει απολυτη ΕΧΕΜΎΘΕΙΑ !!!!!

Ο «Μαγκας» γεμισε απειλητικα σημειωματα με φολες ολο το βουνο μας. Χωρις φυσικα να τον νοιαζει η ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ του δασους οπως χελωνες, λαγοι, αλεπουδες , σκατζοχοιροι, γερακια και αετοι.

Να τονισω πως το προστιμο κακοποιησης αγγιζει τις 30.000 ευρω !!!! Και ποινη φυλακισης εως 5 χρόνια.

Υπαρχουν μαρτυρες και το κουβαρι ξετυλιγεται προς τον ενοχο.

Π Α Ρ Α Κ Α Λ Ω οποιας ιδιοκτητριας ο σκυλος τυπου λαμπραντορ το ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ στην περιοχη του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ…

Publié par Lamprini Stray sur lundi 12 mars 2018

 

Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Εδώ και μερικές μέρες, σε πολλά σημεία του Νοτίου Υμηττού, κυρίως στην περιοχή της Βούλας, έχουν αναρτηθεί απειλητικά σημειώματα όπως το εικονιζόμενο. Το μήνυμα που αναγράφεται σε αυτά είναι προφανώς απαράδεκτο, ευθέως απειλητικό και παράνομο. Ακόμη χειρότερο όμως, θα ήταν να έχει υλοποιηθεί η συγκεκριμένη φημολογούμενη ενέργεια. Η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού αναζήτησε ενδείξεις όμως δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί κατά πόσο όντως έχει λάβει χώρα μια τέτοια πράξη. Στην περιοχή, η οποία σημειώνεται ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη γιατί τα συγκεκριμένα σημειώματα έχουν αναρτηθεί σε πολλά σημεία, δεν εντοπίστηκε κάτι, ούτε -ευτυχώς- και νεκρά ζώα.

Με την ελπίδα ότι δεν έχει λάβει χώρα αυτή η ενέργεια, η Ε.Δ.Ν.Υ. υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα η αυτοδικία αποτελεί παράνομη πράξη και διώκεται από το νόμο. Η απόρριψη δηλητηρίων στη φύση -και μάλιστα σε προστατευόμενη περιοχή- είναι επίσης παράνομη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην άγρια πανίδα, πέρα φυσικά από τα κατοικίδια και τους ανθρώπους. Σε περίπτωση που εντοπιστεί νεκρό άγριο ζώο ή αναφερθεί θάνατος κατοικίδιου, στην συγκεκριμένη περιοχή, η Ε.Δ.Ν.Υ. θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο, για τον εντοπισμό και την τιμωρία του υπαιτίου, γεγονός που πιθανότατα δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν ο αυτόκλητος τιμωρός έχει δεχτεί επίθεση από σκύλο και χρειάστηκε να δεχτεί πρώτες βοήθειες εξαιτίας της ή την κατήγγειλε σε αρμόδια αρχή, όπως θα έπρεπε να πράξει ενεργώντας νομίμως.

Τα συγκεκριμένα σημειώματα δεν αφαιρέθηκαν ώστε να είναι ενήμεροι οι πολλοί επισκέπτες του βουνού και να παραμένουν σε εγρήγορση. Προφανώς και οι ανώνυμες απειλές παράνομων πράξεων, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων (άγριων και κατοικίδιων) ζώων και ανθρώπων, δεν πρέπει να αποτρέψουν κανένα από το να επισκέπτεται τη φύση του Νοτίου Υμηττού, σεβόμενοι εαυτούς, αλλήλους και τη φύση που μας φιλοξενεί.

https://www.facebook.com/ednygr/photos/a.259381297512870.56993.251180064999660/1568778599906460/?type=3&permPage=1

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.