“Στο Σπήλαιο Νυμφολήπτου το εργοστάσιο σκουπιδιών”




Nέα παρέμβαση της “Ομάδας Διατήρησης και Αναβάθμισης του Οικιστικού Χαρακτήρα της Περιοχής των 3Β”. Με επιστολή που έστειλαν στο ΝΟΤΙΑ.GR, υποστηρίζουν ότι η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που σχεδιάζει να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή, θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαίο Σπήλαιο του Νυμφολήπτου.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή τους:

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» ΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ

Στο χώρο όπου βρίσκεται ένα από τα πιο σπουδαία Αρχαία Μνημεία της Ελλάδας, το Σπήλαιο Αρχέδημου ή αλλιώς Νυμφόληπτου ή αλλιώς Πανός στη Βάρη, σχεδιάζεται να κατασκευαστεί εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών! Απορούμε πώς οι εμπλεκόμενοι φορείς μπόρεσαν έστω και να σκεφτούν κάτι τέτοιο. Αυτό το Αρχαίο Μνημείο οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε.
Το Πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Καμμένου/ΥΠΕΘΑ και Κωνσταντέλλου/Δημάρχου 3Β μεταξύ άλλων αναφέρει: «….. την ανάγκη περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης του Δήμου ο οποίος λόγω της γεωγραφικής θέσεώς του αποτελεί πόλο υπερτοπικής σημασίας για το λεκανοπέδιο της Αττικής και άξονα τουριστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό …..».

Προκύπτει το εύλογο ερώτημα αν η αναβάθμιση και η ελκυστικότητα της πόλης μας, θα προέλθει από την εγκατάσταση εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών ή από την αξιοποίηση και ανάδειξη του σημαντικού αυτού Αρχαιολογικού χώρου;
Θεωρούμε χρέος μας, να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και άλλους φορείς, ώστε αυτός ο χώρος και η περιοχή να αναδειχτούν όπως αρμόζει.

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ 3Β

Παρουσιάζουμε  οδοιπορικό της σειράς “Γεωμυθικές Διαδρομές“, σε ένα σπήλαιο του Υμηττού, διάσημο στον χώρο της Σπηλαιολογίας αλλά και της Αρχαιολογίας, αλλά όχι τόσο στο ευρύ κοινό, το σπήλαιο Νυμφολήπτου ή αλλιώς Αρχέδημου ή αλλιώς Νυμφών και Πανός.
Το σπήλαιο ονομάζεται Νυμφολήπτου γιατί εγκαταστάθηκε σε αυτό, πριν από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ένας αυτόκλητα νυμφόληπτος, δηλαδή νεραϊδοπαρμένος, ο Αρχέδημος από τη Θήρα (Σαντορίνη).
Περισσότερες λεπτομέρειες όμως για την θέση, την ιστορία και την πιθανή μυητική διαδικασία που λάμβανε χώρα εντός του σπηλαίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο μας η να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο:

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.