Hλιούπολη: Αλληλεγγύη στον αγωνιστή καθηγητή τους




(ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ/lsilioupolis.wordpress.com)

Την Παρασκευή 2 Μάρτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε για μια ακόμη φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Στον αγώνα των δεκάδων εκπαιδευτικών απ’ όλη την Ελλάδα και των φοιτητών που διαδήλωναν στο πλευρό τους για το αυτονόητο, δουλειά με δικαιώματα, απάντησε με βία και καταστολή, επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ και φτάνοντας στο σημείο να τραυματίσει κάποιους από τους συγκεντρωμένους. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο Νίκος Κάτσαρος, αναπληρωτής καθηγητής στο 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης.

Τη Δευτέρα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή καθηγητή τους, οι μαθητές της Β’ Λυκείου πραγματοποίησαν αποχή απαιτώντας καμία απόλυση αναπληρωτή καθηγητή, μονιμοποίηση εδώ και τώρα!
Οι ΟΒ Ηλιούπολης της ΚΝΕ απευθύνθηκαν στους μαθητές του 5ου ΓΕΛ με ανακοίνωση που τους καλεί να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της οργανώνοντας τον αγώνα για το σχολείο των αναγκών τους.
Η ανακοίνωση
Η ανακοίνωση που μοίρασαν οι Οργανώσεις Βάσης Ηλιούπολης της ΚΝΕ αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την άγρια καταστολή ενάντια στη μαζική κινητοποίηση καθηγητών και φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 2/3.
Στην κινητοποίηση ενώθηκαν φοιτητές και καθηγητές απ’ όλη την Ελλάδα για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα:
Καμιά απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού!
Μόνιμη δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα!
Δουλειά με πλήρη δικαιώματα!
Αυτά τα αιτήματα όμως δεν συμβαδίζουν με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των αφεντικών τους (των εφοπλιστών και των βιομηχάνων), που θέλουν φθηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα. Είναι οι ίδιοι που υποβαθμίζουν συνεχώς το σχολείο μετατρέποντάς το σε εξεταστικό κέντρο. Θέλουν το σχολείο να παρέχει σκόρπιες γνώσεις ίσα ίσα για να μπορούμε αύριο να είμαστε χρήσιμοι στα αφεντικά. Δεν θέλουν να γνωρίζουμε τον κόσμο γιατί φοβούνται μήπως μάθουμε ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει! Όλοι αυτοί αγανακτούν όταν βλέπουν τους νέους να αγωνίζονται. Τρομοκρατούν τους μαθητές με αποβολές όπως τρομοκρατούν τους εργαζόμενους με απολύσεις. Επισρατεύουν μέχρι και τα ΜΑΤ επειδή κάποιοι τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι τους.
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Πήραν την απάντηση που τους αξίζει από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς και φοιτητές που κατέλαβαν το προαύλιο του υπουργείου! Το επόμενο διάστημα η απάντηση που θα τους δώσουμε πρέπει να είναι ακόμη πιο δυναμική!
Δεν μας τρομοκρατούν! Η οργάνωση και μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Στηρίζουμε τους αγωνιστές καθηγητές μας και τα δίκαια αιτήματά τους!
Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!
Δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
Η ΚΝΕ σε καλεί να πάρεις θέση, να έρθεις μαζί μας στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός, οι εργαζόμενοι.
ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! (Θερβάντες)».

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.