Φαληρικός Όρμος: Άλλα 90 εκ. ευρώ για το πάρκο – Μέσα στο καλοκαίρι η νέα παραλιακή (VIDEO&EΙΚΟΝΕΣ)




Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει “γεννηθεί” η νέα παραλιακή, από τη Συγγρού έως και την Εθνική Οδό, ενώ Καλλιθέα και Μοσχάτο, μετά από δεκαετίες, ενώνονται ξανά με τη θάλασσα.

Παράλληλα θα αρχίσουν και οι εργασίες για τη δημιουργία του τεράστιου οικολογικού πάρκου των 220 στρεμμάτων, αφού την επόμενη Τρίτη 13 Μαρτίου, στην τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2018 της Περιφέρειας Αττικής που θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό  90.000.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης του Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης μίλησε στο NOTIA.GR για την πορεία των έργων:

“Το έργο προχωράει με κανονικούς ρυθμούς, αυτή τη στιγμή όποιος επισκέπτης έρθει εδώ θα δει ότι ο δρόμος αρχίζει και φαίνεται, τις γεφυρώσεις μπορεί να τις καταλάβει και ο πιο αδαής που έχει σχέση με τα έργα, εντός των ημερών ξεκινάει και στο Παλαιό Φάληρο η νέα σύνδεση με τη Συγγρού, όπως ξεκινάει και η νέα σύνδεση με την Εθνική οδό.
Περιμένουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να ξεκινήσει το γκρέμισμα της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος δρόμος και θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.

O δρόμος μεταξύ της Συγγρού και της Ποσειδώνος είναι περίπου 2 χιλιόμετρα,  σε δύο κομμάτια του, 300 μέτρα στην Καλλιθέα και 300 στο Μοσχάτο θα υπάρχει μία μεγάλη πεζοδιάβαση που ήδη έχει διαμορφωθεί και σιγά σιγά θα μπορέσει ο κόσμος να αντιληφθεί ότι η πρόσβασή του στη θάλασσα είναι πια ελεύθερη”.

Το έργο στο ύψος της Καλλιθέας όπου υπογειοποιείται ο δρόμος και για 300 μέτρα από πάνω θα μπορεί ο κόσμος να περνάει ελεύθερα. Φτιάχνεται ένα πάρκο πάνω από το δρόμο ουσιαστικά. Θα μπορεί ο κόσμος να περνάει με τα πόδια απέναντι, ανεμπόδιστα.

Το ίδιο θα γίνει και στο Μοσχάτο. Κατά μήκος της νέας παραλιακής θα δημιουργηθούν και πέντε εσπλανάδες, μεγάλες γέφυρες δηλαδή και επί της ουσίας κάθε 100 μέτρα θα μπορεί ο πεζός να περνάει από τη μία μεριά του δρόμου στην άλλη.

Ο Χρήστος Καπάταης παρακολουθεί καθημερινά την πορεία των έργων

 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

Αφού γκρεμοστεί ο δρόμος θα φτιαχτεί το αντιπλημμυρικό κανάλι, το οποίο θα καλύπτει όλο το μήκος του δρόμου, θα έχει φάρδος περίπου 35 μέτρα και θα είναι υπόγειο. Το κανάλι θα έχει τη δυνατότητα να μαζέψει όλα τα νερά της περιοχής, ώστε να μην έχουμε κίνδυνο από βροχές από τον Ιλισσό και τον Κηφισό.

Μέσα στα υδραυλικά έργα περιλαμβάνεται και μια μονάδα καθαρισμού των υδάτων η οποία θα είναι στα 2,2 χιλιόμετρα, δηλαδή θα φθάνουμε στον Ελαιώνα, έτσι ώστε να μπορούμε να καθαρίζουμε τα νερά και να έρχονται καθαρά τα νερά του ποταμού εδώ και να ποτίζουμε όλη την έκταση. Οι αγωγοί που θα δημιουργηθούν θα λειτουργούν και αμφίδρομα, δηλαδή στις εποχές που δεν θα υπάρχει νερό στο ποτάμι, θα μπορούμε να τραβάμε νερό από τη θάλασσα έτσι ώστε να φεύγει το νερό με πίεση προς τα κάτω και να μην έχουμε προβλήματα με κουνούπια με οσμές κλπ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρήστος Καπάταης: Έτσι θα γίνει η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.