Ενημερωτικές εκδηλώσεις για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για όλους




Ο ∆ήµος Νέας Σµύρνης διοργανώνει στα Κέντρα ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ∆ΑΠ) ενηµερωτικές εκδηλώσεις µε θέµα «Ένα Καλύτερο και Ασφαλέστερο διαδίκτυο για Όλους».

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της
SaferInternet4EU, µιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από φέτος και αποσκοπεί στην προώθηση του ψηφιακού πολιτισµού.

Θα καλυφθούν θέµατα όπως: η κριτική σκέψη, η παιδεία στα µέσα και οι ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τον εντοπισµό και την καταπολέµηση ψεύτικων ειδήσεων, η αναζήτηση εµπιστευτικών πηγών πληροφοριών και η ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Επιπλέον, µε τον νέο κανονισµό (οι περισσότεροι πλέον αναφέρονται σε αυτόν µε το ακρωνύµιο GDPR) που από τις 25 Μαΐου 2018 θα ισχύει σε όλα τα κράτη µέλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί να «θωρακίσει» το δικαίωµα προστασίας των προσωπικών µας δεδοµένων.

Ο GDPR καθορίζει σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται να χρησιµοποιούνται, αποθηκεύονται, διαγράφονται, µεταβιβάζονται και εν γένει επεξεργάζονται τα προσωπικά µας δεδοµένα και κυρίως, µε ποιον τρόπο µπορούµε να τα προστατεύουµε.

Θα γίνει µια σύντοµη παρουσίαση, από τον κο Ιωάννη Κοτρώνη, Μηχανολόγο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, θα προβληθούν βίντεο και ενηµερωτικό υλικό από την επίσηµη ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας: https://saferinternet4kids.gr/ και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα πραγµατοποιηθούν 3 εκδηλώσεις:
• Τετάρτη 14-3-2018 και ώρα 18:00 στο αµφιθέατρο του 7ου ∆ηµοτικού Σχολείου Ν. Σµύρνης ( Ευξείνου Πόντου και Αγίων Σαράντα)
• Παρασκευή 23-3-2018 και ώρα 18:00 στο αµφιθέτρο του 4ου ∆ηµοτικού Σχολείου Ν. Σµύρνης ( Κράτητος και Αποστολάκη 2)
• Πέµπτη 29-3-2018 και ώρα 18:00 στο αµφιθέατρο του 12ου ∆ηµοτικού Σχολείου Ν. Σµύρνης (Παρασκευοπούλου 37-39)
Η είσοδος είναι ελεύθερη και αφορά αποκλειστικά γονείς και κηδεµόνες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.