“Aσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλη τη Γλυφάδα”




Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των δήμων ανά την Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία σημείων «Wi-Fi» σε δημόσιους χώρους.

Το πρόγραμμα «WiFi4EU» δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να εγκαταστήσουν σημεία «Wi-Fi» σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.

Στόχος του προγράμματος «WiFi4EU» είναι η στήριξη με προϋπολογισμό 120 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2017-2019 της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού «Wi-Fi» στα κέντρα κοινωνικής ζωής.

Κάποιοι δήμοι στην Ελλάδα πρωτοπορούν σε σχέση με την τεχνολογική εξέλιξη, κάνοντας άλματα στο μέλλον εδώ και πολλά χρόνια.

Χαρακτηριστικά, για το Δήμο Γλυφάδας η συνδεσιμότητα των πολιτών σε σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα αποτελεί προτεραιότητα.

«Ο Δήμος Γλυφάδας, στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχουμε σχεδιάσει για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών στην πόλη, συνεχίζει να πρωτοπορεί, εγκαθιστώντας σταδιακά δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε ολόκληρη την πόλη. Η πρώτη φάση εγκατάστασης ευρυζωνικών υποδομών υψηλών ταχυτήτων για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο ολοκληρώθηκε πρόσφατα και έτσι πλέον παρέχεται δωρεάν «Wi-Fi» για τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου σε δέκα περιοχές, ενώ ήδη προχωρούμε στην υλοποίηση της δεύτερης φάσης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Και συνέχισε: «Πλέον, φιλοδοξούμε να ενταχθεί η Γλυφάδα στο νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα «WiFi4EU» που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση κι έτσι να πετύχουμε την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλη την πόλη μας, ώστε ο καθένας να μπορεί να συνδεθεί ελεύθερα και σε υψηλές ταχύτητες με το κινητό του τηλέφωνο, το φορητό υπολογιστή ή το τάμπλετ του».

Ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε, τέλος, ότι «παράλληλα με την ανάπτυξη του μητροπολιτικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων, ο Δήμος Γλυφάδας διαθέτει πλέον ένα αξιόπιστο δίκτυο ευρυζωνικών υποδομών, το οποίο αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών «Ευφυών Πόλεων» (Smart Cities Infrastructure), όπως αυτές που προσφέρουμε εδώ και τρία χρόνια στους δημότες μας και που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε».

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.