«Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» στον Άγιο Δημήτριο




Το Κέντρο Επιμόρφωσης Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο των ανοικτών επιμορφωτκών ημερίδων που γίνονται με αφορμή το επιμορφωτικό πρόγραμμα στη Δημιουργική Γραφή της Σοφίας Δ. Νινιού «Στο τέλος θα ’χεις μια ιστορία να πεις» σας καλεί στην ημερίδα με θέμα «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» την Τετάρτη 28/3, στις 7 ως τις 9 το βράδυ στο 2ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου (Αγίου Δημητρίου 198).
Προσκεκλημένος ο Γιώργος Λιβανός, ηθοποιός και σκηνοθέτης αλλά και ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Θεατρίνων Θεατές», ο οποίος θα αναφερθεί στην παράσταση, που σκηνοθέτησε για τη θεατρική περίοδο 2017-18 «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο και παίζεται στο Studio Κυψέλη από 12μελή θίασο και ζωντανή μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση από τον Σάκη Τσιλίκη.
Το κείμενο του μεγάλου Ιταλού θεατρικού συγγραφέα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο Γ.Λιβανός θα αναλύσει τους λόγους που το κάνουν κλασικό. Στο «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» ο Πιραντέλο φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι η Σκηνή είναι η Ζωή και το Κείμενο ο Θάνατος. Στις 3 Απριλίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί και βιωματικά η επιμόρφωση, η παράσταση προσφέρεται προαιρετικά με εισιτήριο ομαδικό στην ειδική τιμή των 8 ευρώ με ποτό.
Για την παράσταση έχουν γραφτεί:

” …ο Γιώργος Λιβανός στην Κυψέλη μας έδωσε έναν λαϊκό μπουλουξίδικο Πιραντέλο, μελό και φαρσικό. Τίμιο και αυθεντικό. Ο Τσιλίκης έγραψε μελοδραματική, σωστά, μουσική και τραγούδια. Ο Σολδάτος πρόσθεσε σινεμά, ο Πάτροκλος χορογράφησε λαϊκά και η Γιοβάννα Πράσινου σχεδίασε σκηνικά και κοστούμια περιοδεύοντος θιάσου με γούστο. Όλοι οι ηθοποιοί πειθάρχησαν στη σκηνοθετική άποψη. Ξεχώρισε βέβαια η πείρα της Καίτης Ιμπροχώρη, αλλά δίπλα της ο Γιάννακας, ο Τσιώμου, η Μπεράτη, ο Χατζηγεωργίου, η Πρωτονοταρίου, η Τέγου, η Μιρόν έπαιξαν το διπλό παιχνίδι…”

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Είσοδος Ελεύθερη

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.