Άλιμος, Λουξεμβούργο και Φλωρεντία στα Ηighlights έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης




 Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Στην Ελλάδα, με την ενθάρρυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, οι τοπικές αρχές καλούνται, όπως και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, να οργανώσουν δραστηριότητες με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Ο Δήμος Αλίμου συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το 2017. Το κεντρικό μήνυμα γι’ αυτή τη χρονιά ήταν «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» («Clean, shared and intelligent mobility») και στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάστηκε στην πόλη του Αλίμου το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Εκμίσθωσης Κοινόχρηστων Ποδηλάτων.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πεπραγμένα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017, όπου συμμετείχαν 2.526 πόλεις. Είναι πολύ ευχάριστη η έκπληξη ότι ο Άλιμος εμφανίζεται στη σελίδα «HIGHLIGHTS AND MAIN EVENTS», μαζί με τις πόλεις της Φλωρεντίας και του Λουξεμβούργου, ανάμεσα στις έξι πόλεις που επελέγησαν ως «καλά παραδείγματα» της περιβαλλοντικής αυτής εκστρατείας.

Οι Αλιμιώτες μπορούν να είναι υπερήφανοι και για τη διάκριση και για τα ποδήλατά τους!

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.