88χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε ληστές στη Γλυφάδα




 

 

 

 

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 88χρονου που πυροβόλησε κατά των δυο ατόμων που μπήκαν στο σπίτι του για να τον ληστέψουν.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου, δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω», είπε ο 88χρονος, ο οποίος μετά την άσκηση της δίωξης οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή

Να σημειωθεί ότι ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού, ασκήθηκε και στους δυο ληστές, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται καθώς ο 88χρονος τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο χέρι ενώ ο άλλος είναι ανήλικος.

Ένας 18χρονος Έλληνας και ένας 28χρονος Αλβανός είναι οι δύο άνδρες που προσπάθησαν να ληστέψουν έναν 88χρονο στη Γλυφάδα χωρίς να γνωρίζουν ότι έπεσαν πάνω σε έναν απόστρατο του Λιμενικού που είχε στο σπίτι του ένα 22αρι πιστόλι.

Όλα ξεκίνησαν στις 8 το πρωί όταν οι δύο άνδρες χτύπησαν το κουδούνι της μονοκατοικίας στην οποία έμενε ο 88χρονος. Όταν αυτός απάντησε ο 18χρονος Έλληνας και ο 28χρονος Αλβανός του ζήτησαν να τους βάλει στο σπίτι γιατί, όπως του είπαν, τους είχε πέσει η μπάλα. Για να γίνουν, μάλιστα, πιο πιστευτοί είπαν στον ηλικιωμένο «αν δεν μας πιστεύετε κρατήστε τον σκύλο».

Τελικά ο 88χρονος πείστηκε και άνοιξε την πόρτα στους δύο επίδοξους ληστές που τον ακινητοποίησαν.

Όταν, όμως, κινήθηκαν προς την κρεβατοκάμαρα προκειμένου να ψάξουν εκεί για χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, ο 88χρονος πήρε στα χέρια του ένα 22αρι πιστόλι που – όπως αποδείχθηκε – κατείχε παράνομα εδώ και 30 χρόνια και πυροβόλησε.

Η σφαίρα προκάλεσε διαμπερές τραύμα στην παλάμη του ενός εκ των δύο ανδρών που έφυγαν τρομοκρατημένοι από τη μονοκατοικία του ηλικιωμένου.

Όταν οι αστυνομικοί τους οποίους ειδοποίησε ο 88χρονος έφτασαν σπίτι και είδαν τα αίματα, ρώτησαν τον ηλικιωμένο «τι είναι αυτά» με εκείνον να τους απαντά ότι χτύπησε τον έναν από τους δράστες με ένα κειμήλιο-σπαθί που είχε στο σπίτι του.

Ο ισχυρισμός αυτός, όμως, δεν έπεισε τους αστυνομικούς που άρχισαν να τηλεφωνούν στα νοσοκομεία αναζητώντας κάποιον τραυματία. Η αναζήτηση πήρε τέλος όταν σε επικοινωνία με το νοσοκομείο της Βούλας τους ενημέρωσαν ότι είχαν υποδεχθεί έναν άνδρα με τραύμα από πυροβόλο όπλο. Αφού τράβηξαν φωτογραφία τον άνδρα και την έστειλαν στους αστυνομικούς, ο 88χρονος αναγνώρισε τον έναν από τους δύο δράστες και τελικά συνελήφθησαν και οι δύο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.