3Β: Ενημέρωση στα σχολεία για την ανακύκλωση υλικών και την κομποστοποίηση




Ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση υλικών και την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού (κομποστοποίηση) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου στη αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενημέρωσε του μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης για τη σημασία της ανακύκλωσης και τη συμβολή της στην αειφορία και την κυκλική οικονομία.

Εξήγησε τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον που έχει η ταφή των οικιακών απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ και το ρόλο όλων μας στη σωστή κατεύθυνση.

Μετά τον Δήμαρχο ο διευθυντής της υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου κ. Μιλτιάδης Καβράκος παρουσίασε στους μαθητές τις σωστές πρακτικές για των πολιτών και πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τα διάφορα «ρεύματα» απορριμμάτων.

Τέλος, ο επιστημονικός σύμβουλος του Δήμου, καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Χασάπης έδειξε με παρουσίαση τη διαδικασία παραγωγής εδαφοβελτιωτικού από τα πράσινα και οργανικά απόβλητα του Δήμου, πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη από το 2017.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην ενημέρωση και από τις ερωτήσεις του φάνηκε ότι είναι ήδη ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό για τα θέματα του περιβάλλοντος.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Benefit As you Save – BAS» στο οποίο μετέχει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ως επικεφαλής μαζί με τους δήμους και οργανισμούς πέντε χωρών των Βαλκανίων και της Ε.Ε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.