Το τερμάτισαν στη Γλυφάδα: Παρκάρουν στις ράμπες των ΑμεΑ για να μη χαλάσουν τις ζάντες!




Eξοργισμένος με την συμπεριφορά κάποιων πολιτών δηλώνει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, αναρτώντας στο facebook φωτογραφίες με παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω σε ράμπες ΑμεΑ, στα ανακατασκευασμένα πεζοδρόμια της πόλης.

Κάποιος του είπε ότι τον βολεύει να παρκάρει πάνω στις ράμπες γιατί δεν χαλάει τις ζάντες του αυτοκινήτου του, ενώ ένας άλλος αναρωτιόταν τι χρειάζονται οι οδηγοί όδευσης τυφλών, αφού δεν έχει δει τυφλούς να περπατάνε στα πεζοδρόμια!

Δείτε τι γράφει ο δήμαρχος:

Δείτε τις παρακάτω ενδεικτικές σημερινές φωτογραφίες και παρακαλώ να τις αξιολογήσετε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Τα πεζοδρόμια, οι εσοχές για τα οχήματα, οι ράμπες ΑμεΑ και η γραμμή όδευσης τυφλών, τα δέντρα, όλα καινούργια και πρόσφατα ανακατασκευασμένα .

Δυστυχώς όμως η συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών μας – όχι πολλών ελπίζω – παραμένει απολύτως ανακόλουθη με κάθε έννοια σεβασμού του κοινωνικού συνόλου και του αναφαίρετου δικαιώματος όλων μας να κινούμαστε στη πόλη μας με ποιότητα και ασφάλεια.

Επιτρέψτε μου όμως και μία ακόμη παρατήρηση.

Από όλους μας εξαρτάται – από το πώς δηλαδή λειτουργεί ο καθένας από εμάς καθημερινά – η ποιότητα ζωής της πόλης μας. Ο πολιτισμός στη πόλη μας.

Μου είπε κάποιος – ζητώντας μου μάλιστα και κατανόηση – ότι η ράμπα ΑμεΑ βολεύει γιατί δεν σπάει η ζάντα του αυτοκινήτου του όταν ανεβαίνει το πεζοδρόμιο.

Κάποιος άλλος με ρώτησε: Καλά γιατί βάζετε γραμμή όδευσης τυφλών; Έχεις δει κανένα τυφλό να τη χρησιμοποιεί;

Άλλος συμπολίτης μας επέμενε ότι η αλυσίδα που έβαλε στο κοινόχρηστο πεζοδρόμιο για να το έχει ως ιδιωτικό πάρκινγκ δεν πρέπει να αφαιρεθεί.

Ρωτάω επίσης: 

Πόσοι από εμάς κάνουμε παρατήρηση σε κάποιον όταν τον βλέπουμε να συμπεριφέρεται με τρόπο αντικοινωνικό όπως στις παρακάτω φωτογραφίες;

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι είναι δυνατό και με τη δημοτική μας αστυνομία και με την τοποθέτηση εμποδίων για να διαφυλάξουμε τα αυτονόητα.

Είναι απολύτως βέβαιο, ωστόσο, ότι σε βασικά και στοιχειώδη ζητήματα παραμένει ζητούμενο αυτό που αποκαλούμε κοινωνική συνείδηση.

Αυτό, από τη μία μεριά, με στενοχωρεί πολύ.

Από την άλλη, όμως, με πεισμώνει ακόμη περισσότερο.

Γιατί όσο περισσότερο προσπαθούμε έμπρακτα και με αγάπη για την πόλη μας, τόσο ο κάθε συμπολίτης μας νιώθει, πιστεύω, ότι είναι πραγματικά κρίμα να αμαυρώνεται με επιπόλαιες συμπεριφορές κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης μας.
Και αυτή η αίσθηση, αυτή η άποψη, οδηγεί και σε μεγαλύτερο σεβασμό.

Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων της πόλης μας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Περίπου 18.000 τμ έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα.
Θα επανέλθω αναλυτικά για τα σημεία των παρεμβάσεων.

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.