Δήμος Αλίμου: Συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος “Η ζωή είναι ωραία”
«Να είσαι ο εαυτός σου και να λες αυτό που αισθάνεσαι, διότι αυτοί που ενοχλούνται δεν έχουν σηµασία και αυτοί που έχουν σηµασία δεν ενοχλούνται»
Dr. Seuss (συγγραφέας παιδικών βιβλίων)

“Η ζωή είναι ωραία”, ένα πρόγραµµα µε ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισµού και Ψυχαγωγίας.
Το Πρόγραµµα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δηµότισσες και τους δηµότες του Αλίµου µια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθηµερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής µε την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής µε τον Άνθρωπο.
Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύµατος, της ψυχής και του σώµατος, παράλληλα µε τη διασκέδαση
και την ευχαρίστηση.
Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, µουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδροµές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορµήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιµορφωτικά σεµινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήµο και προσφέρονται στο κοινό µε δωρεάν µεταφορά και µειωµένες τιµές, προσιτές σε όλους

Πέµπτη 22 Φεβρουαρίου/Θεατρική παράσταση

Θέατρο Μουσούρη
«Ψέµα στο Ψέµα» του Άντονυ Νίλσον
Μια από τις πιο απολαυστικές, ζωντανές, εκρηκτικές και µε καλό χιούµορ κωµωδίες των τελευταίων ετών. Ένα ρεσιτάλ υποκριτικής από δυο βιρτουόζους στην κωµωδία ηθοποιούς.
Κύριο στοιχείο του έργου είναι οι απανωτές παρεξηγήσεις, ενώ παράλληλα συνδυάζει αριστοτεχνικά την τρυφερότητα µε το χαµόγελο και τη συγκίνηση µε το γέλιο µέχρι δακρύων. Εσείς τι θα προτιµούσατε;

Μια δυσάρεστη αλήθεια ή ένα ωραίο ψέµα;
Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κατσανδρή κ.ά.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Η µεταφορά θα γίνει ∆ΩΡΕΑΝ µε το πούλµαν του ∆ήµου, που θα αναχωρήσει την Πέµπτη 22
Φεβρουαρίου, στις 19:30 ακριβώς, στη συµβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας
(µπροστά από το 5ο Γυµνάσιο).
Τιµή Εισιτηρίου: 14€ | Κρατήσεις θέσεων έως την Πέµπτη 15 Φεβρουαρίου.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου/Έκθεση 

Μουσείο Ηρακλειδών – Θησείο
«Αρχαία Κινεζική Επιστήµη και Τεχνολογία»

(Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων/Τοµέας Έρευνας και
Καινοτοµίας, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού και του
Ελληνοκινεζικού Επιµελητηρίου).
Η έκθεση µε εκθέµατα από το Μουσείο Επιστήµης και Τεχνολογίας της Κίνας στο Πεκίνο, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό µερικά από τα πιο αξιοθαύµαστα τεχνολογικά επιτεύγµατα του κινεζικού πολιτισµού, ενός από τους αρχαιότερους στον κόσµο.
Θα παρουσιαστούν µοντέλα σπουδαίων κινεζικών εφευρέσεων, όπως του πρώτου σεισµογράφου του κόσµου (132 µ.Χ.), αρχαίων αγροτικών εργαλείων (πχ, το κινεζικό άροτρο, που δηµιουργήθηκε πριν από 5000 χρόνια), του προδρόµου του οδοµέτρου, της πρώτης χειράµαξας, που κατασκευάστηκε περίπου έναν αιώνα πριν την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, κ.ά.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη µοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωµατικές παραδοσιακές δραστηριότητες και επιδείξεις, όπως η κατασκευή του χαρτιού, η τυπογραφία µε ξύλινα τυπογραφικά στοιχεία και η επίδειξη του εµβληµατικού «∆ράκου».
Η µεταφορά θα γίνει ∆ΩΡΕΑΝ µε το πούλµαν του ∆ήµου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 9:30 π.µ. ακριβώς, στη συµβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (µπροστά από το 5ο Γυµνάσιο).
Τιµή Εισιτηρίου µε ξενάγηση: 7€ και δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών.
∆ηλώσεις συµµετοχής έως την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο χώρος είναι περιορισµένος.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου/Εκδροµή για µάθηµα Ιππασίας

Κέντρο Ιππασίας Μαραθώνα
Ξεφεύγουµε από τη ρουτίνα της πόλης και της καθηµερινότητάς µας µε µια εκδροµή αλλιώτικη από τις
άλλες! Το κέντρο ιππασίας Μαραθώνα, αναγνωρισµένο από την Ελληνική Οµοσπονδία Ιππασίας και κυριολεκτικά περικυκλωµένο από την καταπράσινη περιοχή «Τσέπι», µας θυµίζει πως η απλότητα της φύσης είναι ο ιδανικός προορισµός για άθληση. Θα ξεναγηθούµε στους στάβλους των αλόγων, θα ταΐσουµε και θα παρακολουθήσουµε τη φροντίδα αυτών των υπέροχων ζώων και τέλος θα κάνουµε το πρώτο µας µάθηµα ιππασίας* καθοδηγούµενοι φυσικά από έµπειρους εκπαιδευτές. Η ζεστή καφετέρια του κέντρου, µας περιµένει για χαλάρωση και κουβέντα µετά την όµορφη εµπειρία µας.
*φοράµε αθλητικά παπούτσια και κατάλληλη περιβολή.
Η µεταφορά θα γίνει ∆ΩΡΕΑΝ µε το πούλµαν του ∆ήµου, που θα αναχωρήσει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 13:30 ακριβώς, στη συµβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας
(µπροστά από το 5ο Γυµνάσιο).
Επιστροφή (αναχώρηση από το κέντρο): περίπου στις 18:00
Τιµή συµµετοχής για την ιππασία: 10€ το άτοµο | Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.