New Business στο Μεγάλο Καβούρι: Μειώθηκε το τσιμέντο, λέει ο δήμαρχος (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Αναλυτική ενημέρωση για την ανέγερση των καντινών στο Μεγάλο Καβούρι έκανε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος με τη βοήθεια παρουσίασης με δορυφορικές εικόνες, τους τελευταίος δύο μήνες είναι σε εξέλιξη ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει πριν από περίπου οχτώ μήνες.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπό ανέγερση εγκαταστάσεις είναι το μόνο έργο στην Ελλάδα που υλοποιείται σε παραλιακή ζώνη από φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει πάρει έγκριση από τους ακόλουθους φορείς:

Περιφερειακό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, τη διεύθυνση ρυθμιστικού σχεδίου του Οργανισμού της Αθήνας, την Αποκεντρωμένη διοίκηση, την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Περιφέρειας, την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου και είναι συμβατό με τα ισχύοντα διατάγματα για τις χρήσεις και τις επιτρεπόμενες κατασκευές για την περιοχή του Μεγάλου Καβουριού που βρίσκεται εκτός σχεδίου.

Σε ότι αφορά το παρελθόν της περιοχής, ο Δήμαρχος παρουσίασε αεροφωτογραφίες τις παραλίας ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2008, οι οποίες έδειχναν τον όγκο των κατασκευών, της πλακόστρωσης και των στεγάστρων που υπήρχαν.

Οι φωτογραφίες και οι μετρήσεις ανέδειξαν ότι στην παραλία έχουν γίνει τα ακόλουθα:

Υπήρχαν τρεις καντίνες οι οποίες πλέον έχουν κατεδαφιστεί, αφήνοντας στη θέση τους καθαρή, ελεύθερη παραλία. Αυτές έχουν αντικατασταθεί με δύο, υπό ανέγερση, λυόμενες κατασκευές, (ενώ η αρχική μελέτη προέβλεπε τρεις).

Η συνολική δόμηση στην παραλία είναι μειωμένη κατά 575 τ.μ. (από 821 τ.μ. σήμερα είναι 246 τ.μ.). Το εμβαδό των στεγάστρων είναι μειωμένο κατά 210 τ.μ. (από 400 τ.μ. σε 210 τ.μ.), η πλακόστρωση μειώνεται κατά 20 τ.μ. (από 505 τ.μ. σε 485 τ.μ.) και οι ομπρέλες που υπάρχουν σήμερα στην παραλία είναι περίπου 70 ενώ στο παρελθόν (2011) είχαν φτάσει τον αριθμό των 140.

Επίσης, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι αναβαθμίζεται η σύνδεση των εγκαταστάσεων με το δίκτυο ακαθάρτων της περιοχής ώστε τα W.C., τα W.C. των ΑμεΑ και τα αποδυτήρια που θα βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων και θα είναι ελεύθερα για το κοινό να εξυπηρετούνται πλήρως.

Η ανέγερση των καντινών, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του αρχαίου δρόμου και τη νέα παιδική χαρά που θα παραδοθεί σύντομα θα ολοκληρωθεί οριστικά το θέμα των δημοτικών εγκαταστάσεων στο Μεγάλο Καβούρι.

Μαζί με την αντικατάσταση του φωτισμού και την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στον πεζόδρομο, η περιοχή θα αποτελέσει μοναδικός πνεύμονας πρασίνου και παραλιακός προορισμός για όλους του συμπολίτες μας.

Δείτε εδώ τη συνεδρίαση του Δ.Σ

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.