Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Ηλιούπολης
(αναδημοσίευση από 902.gr)

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε στη μαύρη λίστα των εργαζομένων στους δήμους.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, την Τετάρτη 24 Γενάρη, «παρά το τσουχτερό κρύο, 5 βαθμούς, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου Ηλιούπολης έστειλε τους κηπουρούς 7.30 το πρωί για κλάδεμα δέντρων με σκάλα, αψηφώντας τις συνθήκες εργασίας (παγωνιά, κοκαλωμένα χέρια και γλίστρα κ.λπ.). Το αποτέλεσμα, ο συνάδελφος που ήταν πάνω στο δέντρο, με το αλυσοπρίονο στο χέρι, να γλιστρήσει, να πέσει και να σπάσει το πόδι του, με συνέπεια να μένει πολλούς μήνες εκτός δουλειάς».

Ο Σύλλογος, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει επίσης:

«Στο όνομα της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης προσωπικού, καθημερινά σε όλους τους χώρους δουλειάς, παραβλέπονται οι αντίξοες συνθήκες εργασίας (βροχή, παγωνιά, ζέστη) και καταστρατηγούνται τα μέτρα ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται. Καθημερινά ρισκάρουμε τη ζωή μας, ενώ σήμερα αμφισβητείται ακόμα και η επικινδυνότητα της εργασίας των εργαζομένων στο πράσινο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πριν από λίγες μέρες, ψήφισε στο πολυνομοσχέδιο την επανεξέταση του ανθυγιεινού επιδόματος από μηδενική βάση. Δηλαδή, την κατάργηση, αντί της διεύρυνσής του, σε μια σειρά από ειδικότητες. Τσακίζουν τις ζωές μας για να μπορέσουν να ενισχύσουν με ζεστό χρήμα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωή μας:

• Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, με ουσιαστικό έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της εργοδοτικής ευθύνης για τη συνδυασμένη εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας και των κανονισμών.

• Οργάνωση εργασίας με κριτήριο την ασφάλεια και την προστασία της υγείας του εργαζόμενου.

• Οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας θα πρέπει να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα και όχι γνωμοδοτικό, με αλλαγή του νόμου, με δυνατότητα να σταματούν τη λειτουργία υπηρεσιών αν δεν πληρούν τους όρους Υγιεινής και Ασφάλειας.

• Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Απέναντι σε αυτούς που μας καλούν να συνεχίσουμε να θυσιάζουμε την υγεία μας και το σύνολο των δικαιωμάτων μας στο βωμό του κέρδους, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, διεκδικούμε, άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13 και 14 μισθού, Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση με κατώτατο μισθό τουλάχιστον 751 ευρώ, ανατροπή στο σύνολό της, της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο περαστικά και γρήγορα να γυρίσει σπίτι του».

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.