Άγιος Δημήτριος: Αυστηροί έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία




Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεχούς βελτίωσης της πόλης με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας, προβαίνει κατά καιρούς σε διάφορες παρεμβάσεις και δράσεις με στόχο την αλλαγή της συμπεριφοράς όλων μας μέσα στην πόλη, σε σχέση με τη μετακίνηση, αλλά και την ευαισθητοποίηση των οδηγών για την εφαρμογή του ΚΟΚ, όσον αφορά στη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Ειδικά στα θέματα στάθμευσης, καταγράφεται καθημερινά μια συστηματική παραβίαση του ΚΟΚ, τόσο όσον αφορά στην τήρηση των αποστάσεων στα σημεία συμβολής των κάθετων οδών με τους κεντρικούς οδικούς άξονες, όσο και στα σημεία όπου υπάρχουν ράμπες ΑΜΕΑ.

Η παραβίαση των όρων στάθμευσης και στις δύο περιπτώσεις, όχι μόνο δυσκολεύει τη μετακίνηση πεζών και οχημάτων, αλλά ενέχει και υψηλούς κινδύνους ατυχήματος.

Το πρόγραμμα έντονων διαγραμμίσεων των σημείων που απαγορεύεται η στάθμευση, κατά μήκος τμήματος της λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο του 2017, έχει ως στόχο να υπενθυμίζει στους πολίτες – οδηγούς την υποχρέωσή τους απέναντι στον ΚΟΚ, αλλά κυρίως το σεβασμό που πρέπει να δείχνουν στους πολίτες – πεζούς και ΑΜΕΑ, που πάντα έχουν προτεραιότητα.

Επί πλέον, τοποθετήθηκαν προσωρινά εύκαμπτα κολωνάκια, προς αποτροπή και της ελάχιστης παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών, τη διαφύλαξή τους από πιθανά πρόστιμα, αλλά και την εμπέδωση της σωστής συμπεριφοράς όσον αφορά στη στάθμευση στα συγκεκριμένα σημεία.

Τις επόμενες μέρες, τα εν λόγω κολωνάκια σταδιακά θα αφαιρεθούν. Οι έντονες κίτρινες διαγραμμίσεις όμως, θα παραμείνουν, υπενθυμίζοντας ότι ουσιαστικά αποτελούν προέκταση των πεζοδρομίων, τα οποία η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μελετάει για μελλοντική κατασκευή, ενώ παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει αυστηρά κάθε παραβατική συμπεριφορά.

Καλούνται οι οδηγοί να επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας, τηρώντας χωρίς παρεκκλίσεις όλους τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και διευκολύνοντας έτσι τη μετακίνηση όλων μας, πεζών και εποχουμένων, σε συνθήκες ασφάλειας και προσβασιμότητας μέσα στην πόλη μας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.