Πού πωλούνται σπίτια ακόμη και με 500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο




Όσο όσο, ακόμη και κάτω του κόστους κατασκευής, πωλούν τα σπίτια τους οι Έλληνες, προκειμένου να πληρώσουν τα χρέη τους στο δημόσιο και τις τράπεζες, αλλά και να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ.

Οι τιμές έχουν φτάσει στα «τάρταρα», με αποτέλεσμα να πωλούνται ακίνητα 20ετίας χαμηλότερα από 800 ευρώ / τ.μ., ενώ υπάρχουν περιοχές όπου η τιμή των ακινήτων δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ /τ.μ.

«Σήμερα η κτηματαγορά διαμορφώνει ευκαιρίες για όλους. Η οικονομική κρίση είναι αισθητή σε όλη την Ελλάδα και οι τιμές διαμορφώνονται από τις εκάστοτε οικονομικές ανάγκες των ιδιοκτητών.

Η μεγαλύτερη πτώση των τιμών παρατηρείται στα μεγαλύτερα ακίνητα, ακίνητα που ξεπερνούν τα 150 τμ και κυρίως μονοκατοικίες . Είδη ακινήτων που η κατοχή τους και η συντήρησή τους έχει καταστεί πλέον αβάσταχτη τόσο λόγω της φοροκαταιγίδας των τελευταίων ετών όσο και λόγω της μη δυνατότητας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων.

Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής σήμερα έχει την επιλογή να επιλέξει ακίνητα- από νεόδμητα έως 20 ετών- με κόστος που να μην ξεπερνά τα 800 ευρώ / τμ, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το κόστος διαμορφώνεται στα 500 ευρώ /τμ» λέει στο enikos.gr ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας, ο οποίος επισημαίνει ότι πλέον τα διαθέσιμα ακίνητα στην ελληνική κτηματαγορά ξεπερνούν τα 250.000, με το οικονομικό κόστος της οικονομικής κρίσης στην αγορά ακινήτων (2009-2017) να υπολογίζεται σε δύο τρισ. ευρώ.

Στα νότια προάστια, στην Αργυρούπολη πωλείται διαμέρισμα δευτέρου ορόφου 84 τμ. , κατασκευής του 1999 έναντι 476 ευρώ/ τμ. , στον Άλιμο πωλείται διαμέρισμα πρώτου ορόφου 175 τμ., κατασκευής του 1990, έναντι 686 ευρώ/ τμ. , ενώ ακόμη πιο χαμηλές είναι οι τιμές , στα δυτικά προάστια και τον Πειραιά. Στην Αγία Βαρβάρα, πωλείται διαμέρισμα πρώτου ορόφου 92 τμ., κατασκευής του 2012, έναντι 543 ευρώ./ τμ. , ενώ στα Ταμπούρια πωλείται διαμέρισμα 115 τμ. τρίτου ορόφου, κατασκευής του 1994 έναντι 478 ευρώ/ τμ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΤΟ ENIKOS.GR

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.