Μαθητές από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Γυμνάσιο στο κτήμα Τραχώνων
Σήμερα 14 Δεκεμβρίου 2017 το κτήμα Τραχώνων (τ. Γερουλάνου και νυν The Mart του ομίλου Σκλαβενίτης) επισκέφτηκαν μαθητές από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Γυμνάσιο.
Οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς ξεναγήθηκαν στο κτήμα, ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτήματος και της ευρύτερης περιοχής των Τραχώνων (αρχαίο Δήμο Ευώνυμον). Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (10ος-11ος αιών.) Οι μαθητές περιηγήθηκαν πέριξ και εντός του Ναού. Ενημερώθηκαν για την ιστορία του Ναού, τα στάδια επέκτασής του και για τις τοιχογραφίες – αγιογραφίες του Ναού. Η παρουσία των μαθητών στο κτήμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο ρέμα των Τραχώνων.
Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο αρχαιολόγος ιερέας π. Διονύσιος.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Ευρωπαϊκού Πρότυπου Γυμνασίου που επισκέφτηκαν το κτήμα καθώς και την εταιρεία The Mart – Σκλαβενίτης που επέτρεψε και διευκόλυνε την είσοδο και ενημέρωση των μαθητών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.