Η παράσταση «Γύρω – γύρω μήνες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου




Σας περιμένουμε το Σάββατο 23/12/2017 στις 11:00, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 24), να απολαύσουμε μια θεατρική αφήγηση και διασκευή στο παραμύθι ‘Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες’.

Στη μουσικο-παιδαγωγική παράσταση που δημιούργησαν η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και ο σκηνοθέτης – μουσικός Πέτρος Δαμουλής, τα παιδιά ζουν την κάθε εποχή, το Φθινόπωρο, το Χειμώνα, την Άνοιξη, το Καλοκαίρι με τα ξεχωριστά της έθιμα, με τις γιορτές και τα παραδοσιακά παιχνίδια που πάντα πρόσφεραν σύνδεση με τον κύκλο των εποχών και τις εναλλαγές στη φύση.

Κάθε εποχή και μια γιορτή… Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα έθιμα. Κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Έθιμα του Δωδεκαημέρου. Ιστορίες και παιχνίδια με καλικατζάρους. Ποδαρικό. Ευχές και δώρα για τον κάθε μήνα της νέας χρονιάς.

Η παράσταση «Γύρω – γύρω μήνες» αναπνέει με το ρυθμό των εποχών. Έχει ρυθμό σύγχρονο, όμως αντλεί πλούτο, γνώση και εμπειρία από το χθες, από έθιμα και παραδόσεις που κοντεύουμε να ξεχάσουμε, με ευγνωμοσύνη για τη ζωή και τους καρπούς της φύσης. Με παροιμίες και τραγούδια, με ποιήματα και αινίγματα, με πολύ μουσική, με μουσικά όργανα κάθε λογής (γνωστά και αυτοσχέδια), με πολλά διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια, στήνεται μια γιορτή, μήνα το μήνα.

Για παιδάκια από 3 ετών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.