Αλλάζουν τα φώτα στην Ηλιούπολη!
Mε την απόφαση 3632/14-12-2017 του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, εγκρίθηκε η χορήγηση τοκοχρεολυτικού δανείου συνολικού ποσού € 2.991.330,12 (από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) & από πόρους του Τ.Π. & Δανείων), για την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση – Αναβάθμιση του Δημοτικού φωτισμού με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονόμηση ενέργειας».

Το ποσό του δανείου θα προέλθει κατά 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και κατά 747.832,53 κατά 25% από πόρους του Τ.Π. & Δανείων.

Έτσι όλος ο φωτισμός της Ηλιούπολης αντικαθίσταται και αποκτά νέα σύγχρονη ποιότητα με λαμπτήρες LED φιλικούς προς το περιβάλλον με υπερσύγχρονες προδιαγραφές και πλήρως ανακυκλώσιμους.

Βασικό στοιχείο της σύμβασης είναι ότι ο δανεισμός θα αποσβεστεί από την ίδια την εξοικονόμηση ενέργειας που θα προέλθει από την μειωμένη της κατανάλωσης που έχουν οι λαμπτήρες LED.

Έτσι υλοποιείται ένα έργο πνοής για την σύγχρονη Ηλιούπολη. Οι Ηλιουπολίτες θα απολαμβάνουν έναν ποιοτικά αναβαθμισμένο φωτισμό, απόλυτης ισομετρίας και διάχυσης, τέλειου χρώματος που θα προσφέρει την μέγιστη δυνατή ορατότητα και τον πλήρη φωτισμό για την ασφάλεια στους δρόμους χωρίς κανένα απολύτως επιπλέον κόστος γι αυτούς.

Η Ηλιούπολη θα γίνει το ίδιο φιλόξενη και φιλική πόλη και τη νύχτα, ενώ θα συμβάλει αποφασιστικά στην προστασία του Περιβάλλοντος με πολύ θετικές επιπτώσεις και για το τοπικό μικροκλίμα.

Είναι μια μεγάλη ιστορική στιγμή για την Ηλιούπολη που κατόρθωσε να είναι από τους πρώτους δήμους που αξιοποίησαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων, εκπονώντας με μεγάλη ταχύτητα μια σύγχρονη μελέτη για την τεκμηρίωση και την έγκριση του δανείου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.