Υμηττός: Αναδάσωση στην περιοχή του Ρέματος Χαλιδούς
Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο η προγραμματική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για την αναδάσωση του όρους Υμηττού μετά την πυρκαγιά 2015 στα όρια των Δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης.

Συγκεκριμένα η αναδάσωση θα λάβει χώρα στην περιοχή του Ρέματος Χαλιδούς, χαρακτηρισμένη ως περιοχή του Δικτύου Natura 2000, με βάση την εγκεκριμένη μελέτη αναδάσωσης της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής. Για το όλο έργο έχει δώσει την συγκατάθεσή του και το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 329.414,90 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από τα οποία τα 242.752,32 € προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο, ενώ για την επιπλέον δαπάνη αρμόδιος είναι ο ΣΠΑΥ. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης ορίζεται στα 2 χρόνια με δυνατότητα παράτασης εξαιτίας εκτάκτων συνθηκών για ένα ακόμα έτος, μετά από γνώμη του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών και απόφαση του ΥΠΕΝ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η σύμβαση αυτή αποτελεί μια μεγάλη δράση για την σωτηρία του βουνού, καθώς θα επιτρέψει στον ΣΠΑΥ να συνεχίσει τα βελτιωτικά έργα που ήδη έχει ξεκινήσει για την συγκράτηση του εδάφους και την αναζωογόνηση του βουνού, αλλά και την αποφυγή πλημμυρών και καταστροφών στον οικιστικό ιστό.

Η σύμβαση αυτή εξασφαλίζει, την αύξηση του φυσικού και δασικού κεφαλαίου, την προστασία του Υμηττού, την περιβαλλοντική ανακούφιση των πολιτών και για τη βελτίωση του γενικότερου ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.