Β΄Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας: Από τους 52 αστυνομικούς έμειναν 16!




Aνακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής για την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων:

Την 31/10/2017 και ώρα 13:00, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Ένωσής μας στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας. Διαπιστώσαμε ότι παρότι η προβλεπόμενη οργανική δύναμη είναι 52 άτομα, η παρούσα είναι μόνο 16 άτομα με 19 άτομα να είναι αποσπασμένα ή με προσωρινή μετακίνηση σε επίσημα και άλλες «προνομιούχες Υπηρεσίες».

Βάση της παρούσας δύναμης θα πρέπει να καλυφθούν η σκοπιά του Α.Τ. (το οποίο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είχε 5 κρατουμένους), οι θέσεις του Αξιωματικού Υπηρεσίας, γραμματείας, επιδόσεις, η περιπολία από κοινού με το Α΄ Α.Τ. Γλυφάδας καθώς και η διάθεση στην Διεύθυνση μεταγωγών.

Συνέπεια των ανωτέρω είναι η διάθεση Αστυνομικών για μεταγωγές ψυχασθενών να είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν και η Υπηρεσία να  οφείλει 6 ρεπό στον κάθε Αστυνομικό τον τελευταίο μήνα.
Επίσης είναι μείζον το θέμα που έχει δημιουργηθεί όχι μόνο στο Β΄ Α.Τ. Γλυφάδας αλλά και στα υπόλοιπα Αστυνομικά Τμήματα της νοτιοανατολικής Αττικής διότι ενημερώνονται για τις διαθέσεις προς ενίσχυση της Διεύθυνσης μεταγωγών την «τελευταία στιγμή» και έτσι δεν τηρείται πάντοτε το εβδομαδιαίο ωράριο.
Η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι έχει αναφέρει τα προβλήματα αρμοδίως πλην όμως αυτά συνεχίζονται. Εμείς οφείλουμε να προστατέψουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων μεταφέροντας τα στην Δ.Α.Ν/Α.Α. προκειμένου να βρεθούν λύσεις και προτρέποντας αρχικά τους συναδέλφους να κάνουν αυτοδίκαιη χρήση της ημερήσιας ανάπαυσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
Θεωρούμε δεδομένο ότι η συνένωση με το Α΄. Α.Τ. Γλυφάδας θα βοηθήσει στην επίλυση των ζητημάτων αυτών διότι δεν είναι δυνατόν να υφίσταται Αστυνομικό Τμήμα με τόσο μικρό αριθμό υπηρετούντων Αστυνομικών σε αυτό και εφόσον οι απαιτήσεις για ενισχύσεις προς άλλες Διευθύνσεις αυξάνονται συνεχώς.
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την αποψίλωση των Υπηρεσιών σε επίσημα, Βουλή κ.τ.λ. δεν έχει προηγούμενο, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έκανε προσλήψεις εξαιτίας της μνημονιακής δέσμευσης που φρόντισαν κάποιοι να αποδεχθούν καταδικάζοντας την Ελληνική  Αστυνομία αλλά υπονομεύοντας και την ασφάλεια του έλληνα πολίτη.

Για το Δ.Σ.
-O-                                                                               -O-
Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                        ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.