Τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας  στο χώρο του Α’ Κ.Α.Π.Η (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη).

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, πολλοί δημότες, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

“Εγκαινιάσαμε απόψε μια ακόμα σημαντική κοινωνική δομή στον Δήμο μας του ΚΕΠ Υγείας ( έχει προηγηθεί το Κοινωνικό Φαρμακείο, Παντοπωλείο και Φροντιστήριο κ.α). Ο Αγώνας μας για την υγεία και την πρόληψη θα είναι συνεχής. Δίπλα στους πολίτες μας πάντα”.

Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας, αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής φροντίδας και προστασίας  για τον πολίτη, που θα εστιάζει στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση  και την ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα υγείας. Θα δίνεται στους πολίτες του δήμου  η δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου σε επτά νοσήματα και θα ενημερώνονται  για τις δυνατότητες πρόσβασης στις τοπικές υπηρεσίες υγείας.

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες-στόχους του πληθυσμού για κάθε νόσημα ξεχωριστά, ενώ οι πολίτες που θα ανιχνεύονται ως υψηλού κινδύνου θα παραπέμπονται στους θεράποντες ιατρούς τους για περαιτέρω έλεγχο. Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι τα εξής:

Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής

         Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου

Πρόληψη καρκίνου του μαστού

Πρόληψη καρκίνου του προστάτη

Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων – καρδιαγγειακός κίνδυνος

Πρόληψη μελανώματος

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.