Γλυφάδα: Μια πολυκατοικία μετατρέπεται σε ρομαντική μονοκατοικία (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Το project «Romance Contemporaine» του αρχιτεκτονικού γραφείου 314 architecture studio επικεντρώνεται στην ανακαίνιση μιας προϋπάρχουσας παραδοσιακής πολυκατοικίας που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1970 στην Γλυφάδα.

Το κτίριο μετατρέπεται τώρα σε ένα σύγχρονο λειτουργικό σπίτι για νέους ενοικιαστές. Η νέα κατοικία, συνολικής επιφάνειας 300μ², βρίσκεται σε μια έκταση 370m² και αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα

Το αίθριο, η πρωταρχική βιώσιμη λειτουργία της κατοικίας, διαθέτει μια ολισθαίνουσα οροφή που ρυθμίζει την κυκλοφορία του θερμού αέρα μέσα στο κτίριο και την εκτόνωση του στο περιβάλλον. Ταυτόχρονα, στη δυτική πλευρά του κτιρίου, τα υπάρχοντα προεξέχοντα στοιχεία μετατρέπονται σε «ηλιακά τοιχώματα», τα οποία περιέχουν τροπικά φυτά.

Η θολή διάφανη πρόσοψη είναι το κύριο συστατικό του σχεδίου

Οι εφαπτόμενοι εσωτερικοί τοίχοι αποδομούνται, επιτρέποντας στον κήπο να εισέρχεται στην κατοικία μέσω των νέων καμπυλωτών ανοιγμάτων. Στο επίπεδο της βεράντας, υπάρχει μια επέκταση του κτιρίου που χρησιμοποιεί την τετράγωνη επιφάνεια που «κερδήθηκε» από τη δημιουργία του αίθριου. Το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού θα βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο, με μεγάλα ανοίγματα που προσφέρουν συνεχή θέα στη θάλασσα.

Το νέο κτίριο προστατεύεται από τον ήλιο και διατηρεί την ιδιωτικότητά του χρησιμοποιώντας ένα συρόμενο σύστημα μεταλλικής κουρτίνας, η μορφή του οποίου είναι μια αναπαράσταση μιας τυπικής ταράτσας στο Παρίσι. Ο επικεφαλής του 314 architecture studiο, εξηγεί ότι «ο ρομαντικός χαρακτήρας είναι ακόμη πιο εμφατικός μέσα από το συνεχή καμπυλωτά σκαλίσματα, τα οποία απεικονίζονται ως αποτυπώματα φωτός και σκιάς στις διαφανείς προσόψεις».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: KLIK.GR

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.