Γιάννης Σγουρός: «Κolotumba» της Περιφέρειας Αττικής για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)
Ολοκληρώθηκε η «kolotumba» της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Με τις ψήφους της αντιπολίτευσης δόθηκε το «πράσινο φως» στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)

Με απώλειες για την Περιφερειακή Αρχή, αφού 4 περιφερειακοί σύμβουλοι της καταψήφισαν (ο ένας δι’ επιστολικής ψήφου), αρκετοί απουσίαζαν και με τη συνδρομή των συμβούλων της αντιπολίτευσης (παρατάξεις Σγουρού, Κορομάντζου) δόθηκε τελικά το πράσινο φως στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πραγματοποιώντας μία μεγαλοπρεπή «kolotumba» σε σχέση με παλαιότερες θέσεις της, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εισηγήθηκε αυτή τη φορά Υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτικός χαμαιλεοντισμός της παράταξής της δεν γνωρίζει όρια. Υπενθυμίζεται ότι :Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (“ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ”) είχε καταψηφίσει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τον Αστέρα (Απόφαση 373/29-11-2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής). Μέλη της μάλιστα είχαν προκαλέσει θλιβερά επεισόδια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αφού αντιτάσσονταν στο «ξεπούλημα»…

Προεκλογικά η κα Δούρου εγκαλούσε την προηγούμενη διοίκηση για «συνέργεια στο ξεπούλημα του Αστέρα».
Μετεκλογικά και αφού είχε παρέλθει άπρακτη η προθεσμία υποβολής απόψεων είχε πει εκ νέου «όχι» στην τροποποιημένη ΣΜΠΕ (Απόφαση 236/7-7-2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής).
Και τέλος είπε το μεγαλοπρεπέστατο «ναι» την Πέμπτη 26/10/2017.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Τα μπρος πίσω της παράταξης της κας Δούρου την εκθέτουν ηθικά και πολιτικά. Γιατί ναι μεν αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της να υποστηρίζει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις – δεν θα της στερήσουμε το δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση – όμως, κανείς δεν ξεχνά τη λοιδορία, τους λεκτικούς τραμπουκισμούς και τους προπηλακισμούς σε βάρος όσων είχαν αντίθετη άποψη. Ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη και στις αρχές της δημοκρατίας δεν μπορεί να εφαρμόζεται εκ περιτροπής».

Και πρόσθεσε «Η παράταξή μας συνεπής στις θέσεις της διαχρονικά ψήφισε Υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, θεωρώντας ότι το έργο θα συμβάλλει θετικά στην ανάκαμψη της εθνικής και τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Η μεταστροφή της παράταξης της κας Δούρου είναι καλοδεχούμενη, δυστυχώς όμως δεν αποτελεί προϊόν μιας άλλης αντίληψης για την ανάπτυξη στην χώρα. Απλά στηρίζει ό,τι στηρίζει κάθε φορά η κυβέρνησή της. Κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που πρέπει να μένει μακριά από κομματικές εξαρτήσεις».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.