Εντός των ημερών ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Αλίμου




Πόλο έλξης για τους επενδυτές αναμένεται να αποτελέσει η μαρίνα Αλίμου, που είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού. Ο δήμαρχος Αλίμου στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, είπε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρει το tovima.gr, oι αλλαγές που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης μαρίνας σε συνδυασμό με την αναμόρφωση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό και τη μαρίνα του Φλοίσβου, τη διαχείριση της οποίας έχει η κοινοπραξία της Lamda με την τουρκική Dogus, δημιουργούν ένα τρίπτυχο ανάπτυξης για τον ελλιμενισμό σκαφών και τη βάση για τη διαμόρφωση της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Τον περασμένο Απρίλιο το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αλίμου το οποίο μεταξύ άλλων, προβλέπει τα εξής:

  • Ανάληψη υποχρέωσης από το ΤΑΙΠΕΔ για επικαιροποίηση της θεωρημένης ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), η οποία θα προβλέπει την παραμονή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην υφιστάμενη θέση και υποβολή της στις αρμόδιες αρχές.
  • Παροχή συναίνεσης του ΤΑΙΠΕΔ προς την ΕΤΑΔ για παράταση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Αλίμου για το κολυμβητήριο
  • Προσδιορισμός των χώρων του Κολυμβητηρίου βάσει της επικαιροποιημένης ΣΜΠΕ, δηλαδή των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων (πισίνες), αποδυτηρίων, γραφείων διοίκησης, κυλικείου, χώρου στάθμευσης, καθώς και ενός  κτιρίου αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση πολιτιστικών ή/και αθλητικών δράσεων του Δήμου Αλίμου.
  • Πρόβλεψη υποχρέωσης του ΤΑΙΠΕΔ να συμπεριλάβει στο σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης, που θα τεθεί υπόψη των διαγωνιζομένων κατά τη δεύτερη φάση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, ρητές προβλέψεις σχετικά με την υποχρέωση του Παραχωρησιούχου για την καταβολή των νόμιμων δημοτικών τελών, φόρων και λοιπών δικαιωμάτων, τα οποία θα καθορίσει ο Δήμος Αλίμου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Όπως ορίζει η συμφωνία, ο δήμος Αλίμου υποχρεούται να συμβάλλει στην προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ για τη βελτίωση της εικόνας της Mαρίνας με την άμεση απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων, καθώς και για την άμεση απομάκρυνση λοιπών στερεών αποβλήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαρίνα Αλίμου: ΝΑΙ στην επένδυση από το δημοτικό συμβούλιο

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

 Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.