Δήμος Αλίμου: Δωρεάν αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών




Ο Δήμος Αλίμου στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κοινωνικών δράσεων για ενημέρωση και πρόληψη, προσφέρει σε όλα τα παιδιά του Δήμου, ηλικίας από 3 μέχρι 13 χρόνων, τη δυνατότητα για ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, σε συνεργασία με το επιστημονικό κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», το οποίο προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του και δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στον Δήμο Αλίμου ενημερώνοντας και στηρίζοντας παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Ο στόχος του ελέγχου είναι να εντοπιστούν έγκαιρα πιθανές γλωσσικές, μαθησιακές και γραφοκινητικές δυσκολίες (δυσλεξία κ.ά.), με σκοπό είτε την αποκατάσταση, πριν την εισαγωγή των παιδιών στο Δημοτικό σχολείο, είτε την βελτίωση των σχολικών επιδόσεων όσων παιδιών φοιτούν ήδη.

Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς που αναγνωρίζουν την ανάγκη του παιδιού τους, μπορούν να τηλεφωνήσουν και να ζητήσουν τον δωρεάν έλεγχο, κατόπιν ραντεβού, στο τηλέφωνο 210 9938840.

Οι συνεδρίες αξιολόγησης γίνονται από έμπειρη και διακεκριμένη θεραπεύτρια του επιστημονικού κέντρου «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», κάθε Τετάρτη 2 με 4 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου, Λεωφόρος Ιωνίας 96. Παράλληλα οι γονείς θα ενημερώνονται αναλυτικά και θα καθοδηγούνται από κοινωνική λειτουργό για την διαδικασία έγκρισης θεραπειών από τα ταμεία τους.

Πληροφορίες: 210 9938840

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.