“Απαιτώ να στηρίξετε μία προς μία τις εις βάρος μου καταγγελίες”
Η διευθύντρια των δημοτικών παιδικών σταθμών Αλίμου, Παναγιώτα Νικολάου-Καλαθιανάκη, απαντά στην παράταξη ΜΕΤΑ εργαζομένων Δήμου Αλίμου, που την κατηγορεί ότι έχει βάλει στο στόχαστρο συνδικαλιστές και συγκεκριμένα την Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων, Αναστασία Παπαχρίστου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Για μία ακόμη φορά ΔΥΣΤΥΧΩΣ, επιχειρείτε δημιουργία εντυπώσεων, με την εσκεμμένη χρήση παραποιημένων στοιχείων, προσπαθώντας να θίξετε την τιμή και την υπόληψή μου, χρησιμοποιώντας, ανυπόστατα ψεύδη και κατηγορίες σε βάρος μου.
Όλα αυτά τα χρόνια, υπερασπίζομαι το παιδαγωγικό έργο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, βάζοντας τον πήχη ψηλά. Πολύ ψηλά, είναι η αλήθεια, για κάποιους συναδέλφους, οι οποίοι λειτουργούν κατά το δοκούν, κρυμμένοι πίσω από μικροπολιτικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα.
Φαίνεται ότι αυτό ενοχλεί!
Σας ενημερώνω λοιπόν, ότι με τέτοιου είδους ψέματα, δεν κέρδισε ΠΟΤΕ κανένας!
Αγαπητοί συνάδελφοι του ΜΕΤΑ, που υπερασπίζεστε τα δικαιώματα των εργαζομένων, σας ενημερώνω ότι ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ. Έχω κριθεί από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ως Διευθύντρια του Νομικού Προσώπου.
Το εάν είμαι καλή παιδαγωγός, ας το κρίνουν οι γονείς που εμπιστεύονται τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας για την φιλοξενία των παιδιών τους και οι συνάδελφοι με τους οποίους συνεργάζομαι επί 35 τώρα, έτη.
Περιμένω και ΑΠΑΙΤΩ από εσάς, να στηρίξετε μία προς μία τις εις βάρος μου καταγγελίες, ειδάλλως να προβείτε στην άμεση και έμπρακτη αποκατάσταση της αλήθειας.

Επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου,
η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αλίμου,
Παναγιώτα Νικολάου-Καλαθιανάκη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καταγγέλλει τις τελευταίες διώξεις που έχουν προνόμιο να επωμίζονται όσοι προβάλλουν αντίσταση και όσοι αρθρώνουν λόγο για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Αλίμου, ανάμεσα σε αυτούς μέλη της παράταξης του ΜΕΤΑ εργαζομένων Δήμου Αλίμου και φίλοι.

Όσοι δεν επιτρέπουν να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες και να ξεπουληθούν οι δομές του Δήμου μπαίνουν στο στόχαστρο της Διοίκησης. Τελευταία επίδειξη εμπάθειας και συνδικαλιστικής δίωξης πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων, Παπαχρίστου Αναστασία, με κατασκευασμένες κατηγορίες και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη.

Και βέβαια γεγονός που δείχνει πόσο έχει χαθεί η στοιχειώδης ψυχραιμία από τη μεριά της Διοίκησης, η Διευθύντρια του ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κυρία Καλαθιανάκη-Νικολάου Παναγιώτα έφτασε στο σημείο να καλέσει σε απολογία την Γραμματέα του Συλλόγου των εργαζομένων Δήμου Αλίμου επειδή την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 έκανε χρήση της συνδικαλιστικής της άδειας για να παρευρεθεί στο Α’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο Αθηνών και κατόπιν συναίνεσης των μελών του να τοποθετηθεί κατά της ψήφισης του προτεινόμενου από την Διοίκηση αναξιοκρατικού Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, εκπροσωπώντας τη φωνή των εργαζόμενων και μεταφέροντας τη δίκαιη ένστασή τους.

Καταφέραμε λοιπόν το θέμα της ψήφισης του ΟΕΥ του Δήμου Αλίμου να μεταφερθεί σε άλλη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για να μπορέσει να συζητηθεί το θέμα εκτενώς και να αποφασίσουν.

Αυτό φαίνεται να ενόχλησε την Διοίκηση και την ίδια μέρα η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών ζητάει έγγραφες εξηγήσεις από την Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Παπαχρίστου Αναστασία, γιατί αφού ολοκλήρωσε το συνδικαλιστικό της καθήκον και την τοποθέτησή της στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που παρευρίσκονταν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, επέστρεψε στην εργασία της.

Η ίδια η Διευθύντρια έχει επανειλημμένα επισημάνει και με έγγραφά της την σημαντική έλλειψη προσωπικού. Από αίσθημα ευθύνης λοιπόν αλλά και συναδελφικής αλληλεγγύης η συνδικαλίστρια αλλά και εργαζόμενη επέστρεψε στο τμήμα που απασχολείται και που φιλοξενεί μη αυτοεξυπηρετούμενα βρέφη για να προσφέρει την υπηρεσία της για όσο της απέμενε για την λήξη του ωραρίου της αλλά και τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

Παρόλα αυτά όμως, η Διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κυρία Νικολάου Καλαθιανάκη Παναγιώτα θεώρησε σωστό να καλέσει σε απολογία τη συνάδελφο. Πρόθυμη να ικανοποιήσει προφανώς την Διοίκηση και τον Δήμαρχο βάζει στο στόχαστρο τους υπαλλήλους που αρθρώνουν λόγο ενάντια στην αναξιοκρατία στις υπηρεσίες του Δήμου και υπερασπίζονται τον Δημόσιο και ποιοτικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου με αποφασιστικότητα και θάρρος αντί να εισηγείται για προσλήψεις προσωπικού και να στηρίζει το προσωπικό του ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και το έργο τους για το οποίο καμαρώνει δημοσίως.

Και όλα αυτά, με αντάλλαγμα βέβαια την παραμονή της στη θέση της Διευθύντριας με ανάθεση, αφού βέβαια το Νομικό Πρόσωπο δεν προχωράει την διαδικασία των κρίσεων για την επιλογή προϊστάμενων και Διευθυντών, μην έχοντας τα τυπικά προσόντα για τη θέση αυτή.

Θεωρούν ότι με τις αλλεπάλληλες κλήσεις σε απολογία και συνδικαλιστικές διώξεις μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων θα κάμψουν την αγωνιστικότητα μας και θα μας μετατρέψουν σε πειθήνια όργανα της Διοίκησης που θα στηρίζουν τις τακτικές και επιλογές τους, όπως προφανώς είχαν συνηθίσει με συνδικαλιστικά στελέχη άλλης παράταξης.

Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν και όσοι ονειρεύονται την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Υπηρεσιών και των Παιδικών Σταθμών που θα στέλνει τον λογαριασμό στους Δημότες, απαντάμε πως θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος και με κάθε νόμιμο μέσο για αξιοκρατικές και με δημόσιο χαρακτήρα ποιοτικές και φθηνότερες υπηρεσίες προς τον Δημότη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.