Βούλα: Το τελευταίο «αντίο» στον στρατηγό Νίκο Γρυλλάκη (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




(από το lakonikos.gr)

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Νίκος Γρυλλάκης, σύμβουλος και συνεργάτης του αειμνήστου πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι του είπαν το τελευταίο αντίο, στη νεκρώσιμο ακολουθία που τελέστηκε με την απόδοση των προβλεπόμενων στρατιωτικών τιμών, παρουσία αγήματος, το μεσημέρι της Παρασκευής (27/10) στον ΙΝ Αγίου Ιωάννη στη Βούλα Αττικής.

Το «παρών» έδωσαν τα μέλη της οικογένειας του Ν. Γρυλλάκη από την Κρήτη, η σύζυγος, τα τέκνα, καθώς και εγγόνια και ανίψια του εκλιπόντος, πολλά εκ των οποίων κατέφτασαν από το εξωτερικό. Τα εγγόνια, μάλιστα, απέδωσαν φόρο τιμής στον παππού τους, εκφωνώντας επικήδειους λόγους.

Επίσης, μεταξύ άλλων, παρέστη σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, ο δήμαρχος Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο εκδότης Αντώνης Λιβάνης και ο γιος του, ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης και ο πιστός αστυνομικός του Κων. Μητσοτάκη, Μανούσος. Τέλος, παρευρέθηκαν ο εξ’ απορρήτων και φύλακας-άγγελος του εκλιπόντα, Ηρακλής, οι αστυνομικοί Μπούρας και Κακαρίκος, καθώς και ο Λάκωνας αυτοδιοικητικός Δημήτρης Δαβάκης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του “Λακωνικού Τύπου”, της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

 

Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στα Χανιά και αποφοίτησε το 1950 από τη Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων και το 1963 ως ίλαρχος από την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου, καθώς και από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας ως αντισυνταγματάρχης το 1977.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του φοίτησε σε διάφορα σχολεία του Όπλου, το οποίο υπηρετούσε.

Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες και επιτελικά γραφεία, ανάλογα με το βαθμό του, ενώ υπήρξε διοικητής σε μονάδες και διευθύνσεις επιτελείου.

345845Εκπαιδεύτηκε σε θέματα κατασκοπίας-αντικατασκοπίας από τη CIA και τη Μοσάντ και υπηρέτησε στο Τμήμα Επιχειρήσεων Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ και στο Υπηρεσία Πληροφοριών του ΓΕΣ. Μετά την αποστρατεία του, το 1986, με τον βαθμό του επίτιμου αντιστράτηγου, ανέλαβε διευθυντής ασφαλείας και πληροφοριών της ΝΔ, ενώ επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διετέλεσε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού για θέματα άμυνας, ασφάλειας και διαβαλκανικών σχέσεων της χώρας.

Έλαβε πλήθος τιμητικών διακρίσεων και παρασήμων για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα. Μεταξύ άλλων, τού απονεμήθηκε ο Χρυσός Σταυρός του Βασιλικού Τάγματος του Φοίνικα, ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Γεωργίου Α΄, ο Σταυρός των Ανωτέρων Ταξιαρχιών του Τάγματος του Φοίνικα, το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Δ΄-Γ΄-Α΄ Τάξεως και το Μετάλλιο Εθνικής Αντιστάσεως.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.