Βούλα: Μαρτυρία για καβγάδες τοξικομανών έξω από το Ασκληπιείο




 

Tη μαρτυρία της για την κατάσταση που επικρατεί έξω από το Ασκληπιείο Βούλας με τους καθημερινούς καβγάδες των τοξικομανών που παρακολουθούνται στη μονάδα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, καταθέτει στο Forum των 3B, η Έλενα Πολυζωγοπούλου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι κατά των ανθρώπων αυτών και της προσπάθειας που γίνεται για να γλυτώσουν από την ηρωίνη.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απόψεις κάποιων πολιτών για το σοβαρό αυτό θέμα.

Δείτε τη μαρτυρία:

θα ήθελα να θέσω ένα προβληματισμό μου ως μητέρα και άνθρωπος, αλλά και κάτοικος και δημότης των 3Β. Πιστεύω ότι δεν είμαι η πρώτη, εδώ και αρκετές μέρες συζητιέται με πολλή ανησυχία στις παρέες των δημοτών.

Πρόκειται για τα καθημερινά περιστατικά-εικόνες έξω απο το Ασκληπιείο καθώς και στον περίβολο της Παναγίας απο τους τοξικομανείς που παρακολουθούνται στην μονάδα απεξάρτησης του Οκανά που πρόσφατα λειτούργησε μέσα στο Νοσοκομείο.

Η ίδια προσωπικά έχω δει καυγάδες των χρηστών υπό την επήρεια τους και εικόνες που δεν μπορώ να περιγράψω εδω μέσα, σε διάρκεια μόνο μίας εβδομάδας.

Σκηνές που άλλοτε περιγράφαμε κατεβαίνοντας στο κέντρο και σε υποβαθμισμένες περιοχές, μη τολμώντας να διανοηθούμε ότι θα αποτελούσαν καθημερινότητα με την οποία πρέπει να συμβιβαστούμε πλέον στον όμορφο δήμο μας.

Άς αναλογιστούμε τον κίνδυνο για τα παιδιά μας, τις εικόνες που θα βλέπουν, κλπ..Δεν λέω σε καμία περίπτωση να μην υποστηριχτούν όλες αυτές οι ψυχές αλλά θα πρέπει να είχε προβλεφθεί αστυνόμευση στο σημείο εκείνο ώστε να μην γίνονται καθημερινά περιστατικά. Πριν λίγες μέρες χτυπιόντουσαν 4-5 χρήστες έξω απο την πόρτα του Νοσοκομείου έχοντας διακόψει και την κυκλοφορία και φυσικά κανείς μας δεν τόλμησε να επέμβει. Ήμασταν εκεί ανάμεσα και μητέρες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι..

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ

Fotia Giannik Καλημερα. Επιστρέψτε μου να εκφράσω σε αυτο το σημειο τη γνωμη μου. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα θύματα δεν είμαστε εμείς που παρακολοθουμε τη κατάσταση αυτή ουτε τα παιδια μας που καλό είναι να βλέπουν σε ποια κοινωνία μεγαλωνουν. Θύματα ειναι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, ασθενεις που χρήζουν βοήθειας και όχι περισσότερο επικινδυνοι από εμάς του ιδιους που δεν είμαστε χρηστες. Ακραια συμπεριφορα μπορεί να δειξουν ορισμενες φορες αλλα οι συγκεκριμένοι ανθρωποι συνηθως ειναι απλα ανημποροι για οτιδηποτε κακο στον περιγυρο τους. Η εικόνα είναι λυπηρη θα συμφωνησω. Όσο για τα αδεσποτάκια καλό είναι τα βοηθάμε ουσιαστικά λύνοντας το προβλημα της δημιουργιας τους όπως χρόνια έχει λυθεί στις αναπτυγμένες χώρες. (Ο δήμος ως προς αυτο) Μακάρι να ζουν 18 και 20 χρόνια με υγεία. Να καταφερουν να ζήσουν όμως και οι άνθρωποι αυτοί που είναι εκεί 18 και 20 χρόνια παραπανω μιας και βρίσκονται εκεί για βοήθεια.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Βούλα: Μαρτυρία για καβγάδες τοξικομανών έξω από το Ασκληπιείο

  • 12/10/2017 at 10:03 πμ
    Permalink

    Καλημέρα και σας ευχαριστώ για αυτήν την κοινοποίηση, ευχόμενη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτού του γεγονότος. Θα ήθελα να αναφερθώ στο σχόλιο της κυρίας Φωτίας την οποία σέβομαι απόλυτα για το έργο της και την υποστήριξη της στα παιδιά αυτά και στα ζωάκια, όπως πληροφορήθηκα. Άς μου επιτρέψει να συμφωνήσω στο πρώτο μέρος, εξάλλου και εγώ η ίδια έγραψα για το ότι πρέπει αυτές οι ψυχές να υποστηριχτούν με κάθε τρόπο. Ομως στην αναφορά της ότι πρέπει να ξέρουν τα παιδιά σε τι κοινωνία ζούμε, διαφωνώ ώς προς την αβασάνιστη αποδοχή της ώς κάτι που πρέπει να βλέπουμε άνευ της επιλογής μας. Το πώς και πότε θα επιλέξει κάθε γονιός να μιλήσει και να δείξει στο παιδί του τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει παρασυρόμενος σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά επιλογή της κάθε οικογένειας, καθώς και ευθύνη της ενημέρωσης των παιδιών σε οργανωμένες ημερίδες. Ο δικός μου πατέρας με πήγε σε ηλικία 12 ετών στην ομόνοια και με άφησε να δώ τοξικομανή λιπόθυμο σε ένα πεζοδρόμιο..Δεν ξέχασα ποτέ αυτήν την εικόνα, και ποτέ δεν δοκίμασα κάποια ουσία, φέρνοντας την στο μυαλό μου..Όμως το πότε και το πού ήταν επιλογή του.Ίσως η κυρία φωτία δεν μπορεί να αισθανθεί το πώς είναι να είσαι με το τρίχρονο,τετράχρονο, πεντάχρονο παιδί σου πρωί πρωί στην Βούλα και να βλέπει γρονθοκοπήματα τοξικομανών, χρήση, σεξουλική πράξη υπο την επήρεια…Ή ίσως να το θεωρεί φυσικό και να το αποδέχεται ώς καθημερινότητα που πρέπει να αποδεχτούμε όλοι εμείς που ζούμε εδώ. Εγώ όμως ζητώ την άμεση μέριμνα για την απομάκρυνση τέτοιβν εικόνων._

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.