Δράσεις και παρεμβάσεις για τη Οδική Ασφάλεια στην Ηλιούπολη
 

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει εκπονήσει για τη ασφάλεια των πολιτών στους δρόμους, εκτός των υλικών παρεμβάσεων που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα οι οποίες υλοποιούνται με απόλυτη συνέπεια, έχει συνάψει και σταθερή συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την διοργάνωση σειράς εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων.

Συγκεκριμένα:
Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 18:00 διοργανώνει Ημερίδα με Θέμα: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ» στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου Ηλιούπολης (Δημαρχείο) οδός Σοφ. Βενιζέλου και Πρωτόπαππα.

Σε συνέχεια, ο Δήμος Ηλιούπολης και η Β/θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου, διοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας σε όλους τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των σχολείων της πόλης μας κατά τις ημερομηνίες 3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 9.00-14.30.
Την εκπαίδευση των μαθητών θα αναλάβει το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του και με βάση τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς για θέματα πρόληψης τροχαίων.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής :
• Θέατρο Δήμου Ηλιούπολης : Θεωρητική εκπαίδευση – ομιλία στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάν΄το Σωστά» από εισηγητή του ΙΟΑΣ (διάρκεια 1.30 διδακτικές ώρες).
• Παρκινγκ Δημαρχείου : Πρακτική ενότητα με χρήση προσομοιωτών και βιωματικών δραστηριοτήτων (διάρκεια 2 διδακτικές ώρες).
Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι :1ο Λύκειο Ηλ/λης (93 μαθητές), 2ο Λύκειο Ηλ/λης (100 μαθητές). 1ο ΕΠΑΛ (80 μαθητές), 3Ο Λύκειο Ηλ/λης (132 μαθητές), 5ο Λύκειο Ηλιούπολης (87 μαθητές) και 4ο Λύκειο Ηλ/λης (105 μαθητές).

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης υλοποιεί σειρά έργων και παρεμβάσεων στην πόλη με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών στους δρόμους όπως δημιουργία πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από τα σχολεία, εγκατάσταση σηματοδοτήσεων, απελευθέρωση πεζοδρομίων από παράνομες καταλήψεις τραπεζοκαθισμάτων και διαφημιστικών πινακίδων, δημιουργία κυκλοφοριακών κόμβων, συντήρηση των διαγραμμίσεων, αναβάθμιση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, εφαρμογή αντιολισθηρού τάπητα στους δρόμους, εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών, ενώ παράλληλα κατόρθωσε να εντάξει στο πακέτο Γιούνκερ την υπόγεια σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού με την Λ. Βουλιαγμένης για την εξάλειψη της διαμπερούς κυκλοφορίας και την δημιουργία μιας φιλικής και ασφαλούς γειτονιάς για τους κατοίκους της Ηλιούπολης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.