40 άτομα φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Ξενώνα Ενηλίκων Βουλιαγμένης
 

Στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης λειτουργεί ένα πλέγμα δομών και υπηρεσιών με σκοπό την εξυπηρέτηση και ελάφρυνση των βαρών των κοινωνικά ευπαθών ομάδων όπως:

Κοινωνικοί Ξενώνες (2)
Πρόγραμμα Κοινωνικής σίτισης
Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κοινωνικό Φαρμακείο
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι

Ειδικότερα για του ξενώνες για ενημερώνουμε πως στον που βρίσκεται στην οδό Λητούς 20, Βουλιαγμένη, φιλοξενούνται 40 άτομα που τους παρέχεται διαμονή, σίτιση, ψυχοκοινωνική φροντίδα. Έτσι ακολουθείται μια διαδικασία επανένταξης τους στη κοινωνία και στη ζωή γενικότερα.
Στον Ξενώνα Υπερηλίκων Βούλας που βρίσκεται στην οδό Πλαπούτα 8, Βούλα, φιλοξενούνται 12 ηλικιωμένα άτομα στα οποία παρέχεται στέγη, διατροφή και φροντίδα με σκοπό να ζήσουν σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες.
Οι δύο ξενώνες που λειτουργούν στην πόλη μας προέρχονται από δωρεές συμπολιτών μας και για την εισαγωγή κάποιου ατόμου, απαιτούνται κάποια δικαιολογητικά και ιατρικές εξετάσεις, τα οποία τηρούνται αυστηρά.
Το βασικότερο όμως είναι η επιθυμία του ίδιου του ατόμου να θέλει να ενταχθεί σε αυτή τη διαδικασία.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με το θέμα των αστέγων, φαινόμενο που τελευταία παρατηρείται αυξημένο, ότι: Οι υπηρεσίες μας έχουν πράξει και θα συνεχίσουν να πράττουν τα δέοντα με διακριτικότητα και ευαισθησία (επαφές με κοινωνικούς λειτουργούς, ενημέρωση, έντυπα) με τα εν λόγω άτομα, κάποιοι εκ των οποίων εισήχθησαν στους ξενώνες μας.

Όμως μερικοί από αυτούς δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον ενός ξενώνα φιλοξενίας (λόγω αλκοολισμού ή άλλων θεμάτων) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τους προσφερθεί βοήθεια, παρά μόνο σε έκτακτες καιρικές συνθήκες (χιόνι, καύσωνα κλπ). Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας, εάν υποπέσει στην αντίληψη τους κάποια αντίστοιχη περίπτωση, να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία.
Για την γνωστοποίηση στην Κοινωνική Υπηρεσία κάποιου ατόμου που χρήζει βοηθείας ή για πληροφορίες σχετικά με τις υπόλοιπες παροχές της υπηρεσίας, τα τηλέφωνα επικοινωνίας των κοινωνικών λειτουργών είναι, 213 2019906 και 213 2019921.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.