Βάρη: Δημοπρατήθηκε η κατασκευή του ρέματος του Κόρμπι
 

Διεξήχθη χθες, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική δημοπρασία του διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή του ρέματος Κόρμπι σε ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής,  το έργο κατασκευής του ρέματος στο Κόρμπι. Μειοδότης του διαγωνισμού ήταν η εταιρεία «Μετρό» η οποία υπέβαλε προσφορά με έκπτωση 57,72% επί του αρχικού προϋπολογισμού του έργου ο οποίος ήταν 20.049.000,00€.

Θυμίζουμε πως το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής (ή μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ) και όταν ολοκληρωθεί, θα δώσει οριστική λύση σε πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Βάρης. Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που έπεισαν τους αρμόδιους, ότι το έργο αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να απενταχθεί από τη λίστα αναμονής των έργων χρηματοδότησης ΕΣΠΑ (στην οποία βρισκόταν αρχικά στην 19η θέση και στη συνέχεια πήγε στην 3η θέση) και να ενταχθεί απ’ ευθείας στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2016. Η κατασκευή του ρέματος θα ξεκινάει από τα όρια των Δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με το Δήμο Κρωπίας και θα φτάνει μέχρι τη θάλασσα και όταν ολοκληρωθεί θα δώσει οριστική λύση σε πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Βάρης.

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του έργου, αν δεν υπάρξει καθυστέρηση από πιθανές ενστάσεις εκτιμάται πως θα υπογραφεί σύμβαση και θα εγκατασταθεί η εργολήπτρια εταιρεία τους πρώτους μήνες του 2018. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.