Στην Αργυρούπολη η έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής




Στο κτίριο που ανήκει στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, στη λεωφόρο Αργυρουπόλεως, θα μεταφερθεί η έδρα της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής που μέχρι πρότινος στεγαζόταν στην Άνω Γλυφάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος το κτίριο θα παραχωρηθεί δωρεάν (μέχρι τώρα πλήρωναν 18.000 το μήνα ενοίκιο). Στο ίδιο κτίριο θα στεγάζονται και τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας Ελληνικού και Αργυρούπολης που συγχωνεύονται.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:

Σπουδαία εξέλιξη για την πόλη μας !
Θα εδρεύει σε μας πλέον η Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής!

Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα και αποκαλύπουν πόσο ουσιαστικοί είμαστε στην παραγωγή της πολιτικής μας με έργα ουσίας αφού μετά από επίπονες προσπάθειες μας η αστυνομική δύναμη της πόλης μας ενισχύεται σημαντικά σε μια εποχή που πανελλαδικά τα αστυνομικά τμήματα συγχωνεύονται .
Τα σχέδια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προέβλεπαν συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων σε Καλλικρατικούς Δήμους με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις να μειώνεται δραματικά η αστυνομική δύναμη.

Τα σχέδια του Υπουργείου προέβλεπαν κατάργηση του Α.Τ. Αργυρούπολης και την μεταφορά τους εκτός οικιστικού ιστού στον χώρο που στεγάζεται αυτή την στιγμή το Α.Τ. Ελληνικού, το οποίο και αυτό σε λίγο καιρό θα πρέπει να μεταφερθεί λόγω της Επένδυσης του Ελληνικού.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρόσβαση στο σημερινό Α.Τ. Ελληνικού χωρίς την χρήση αυτοκινήτου είναι πολύ δύσκολη καθώς το τμήμα βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού της πόλης μας.

Με παρέμβαση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, πλέον τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας Ελληνικού και Αργυρούπολης που συγχωνεύονται , θα στεγαστούν σε ιδιόκτητο κτίριο του δήμου στην καρδιά της πόλης μας (κτίριο πρώην εφορίας) το οποίο παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για 12 χρόνια.

Παράλληλα όμως στο ίδιο κτίριο θα τοποθετηθεί και το επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής το οποίο μέχρι πρότινος στεγαζόταν στην Άνω Γλυφάδα. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την πόλη μας αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που θα ενισχύσει εδώ την παρουσία της ενώ θα απαλλαγεί από το υπέρογκο ενοίκιο που πλήρωνε μέχρι σήμερα.

Στόχος ως διοίκηση του δήμου, είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Mε την μεταφορά της έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στην πόλη μας, ενισχύουμε εμπράκτως το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών μας καθώς έτσι αυξάνεται ο αριθμός των αστυνομικών που θα περιπολούν στην πόλης μας.
Ευχαριστώ ολόψυχα τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κον Κώστα Τσουβάλα για την απόφαση και την άψογη συνεργασία στην ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την πόλη μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.