Η ζωή είναι ωραία στον Άλιμο και τον Σεπτέμβριο (αναλυτικό πρόγραμμα)




«Πρέπει να φωνάζεις το όνειρό σου δυνατά»

Kelly Corrigan

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία”, ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.
Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.
Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.
Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.
Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος ΄΄Η ζωή είναι ωραία΄΄, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.
Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου
Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου
Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη», Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα)
Ώρα Έναρξης: 20:30

Αφιέρωμα μνήμης στον Άκη Πάνου, έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες που «σημάδεψαν» με το έργο τους το λαϊκό τραγούδι. Μια συναυλία με γνήσιο λαϊκό χαρακτήρα, με τις μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες του συνθέτη.

Είσοδος Ελεύθερη.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου
Εκδήλωση Ιστορικής Μνήμης
«62 χρόνια μετά τα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ»
Σινέ Άλιμος (Λεωφόρος Ποσειδώνος 36)
Ώρα Έναρξης: 19:00

62 χρόνια μετά το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955, ο Δήμος Αλίμου και η εθελοντική ομάδα «Ρωμιών Πράξεις» συνδιοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Άγνωστες πτυχές των Σεπτεμβριανών 62 χρόνια μετά και ο απόηχος των γεγονότων στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας».
Στη συζήτηση παίρνουν μέρος ο Πάνος Σκουρολιάκος, η Μιμή Ντενίση, ο Τάσος Τέλλογλου, ενώ συντονίζει ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου
Γκαλά Όπερας για τη Μαρία Κάλλας
Ηρώδειο
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ηλίας Βουδούρης

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ετών από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας (16 Σεπτεμβρίου 1977), η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη μνήμη της κορυφαίας Ελληνίδας υψίφωνου.
Οι σπουδαίες υψίφωνοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τσέλια Κοστέα, Μυρτώ Παπαθανασίου και Χριστίνα Πουλίτση θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα και άριες από δημοφιλείς όπερες που σημάδεψε με την ερμηνεία της η Μαρία Κάλλας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 μ.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 20€

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
Συναυλία
ΓΛΥΚΕΡΙΑ
Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη», Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα)
Ώρα Έναρξης: 21:30

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Γλυκερία μάς καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά και σμυρνέικα. Ένα πρόγραμμα που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα στο κοινό της.

Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου
Συναυλία «Αναδρομή στο Ελληνικό Τραγούδι»
Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη», Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα)
Ώρα Έναρξης: 20:30

Είσοδος Ελεύθερη.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
Συναυλία JAZZ Δημήτρης Καλαντζής
Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη», Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα)
Ώρα Έναρξης: 20:30

Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
Συναυλία «Τα Τραγούδια του Ελληνικού Σινεμά»
Με το μουσικό συγκρότημα του Τάσου Κατοπόδη
Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη», Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα)
Ώρα Έναρξης: 20:30

Ο Τάσος Κατοπόδης και οι συνεργάτες του θα μας ταξιδέψουν στο μουσικό γαλαξία του ελληνικού σινεμά, σε μία διαδρομή-αναφορά στα τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες μεγάλου μήκους του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
Ξενάγηση
Αμπελώνες Πύργου Βασιλίσσης

Ο «Πύργος Βασιλίσσης» είναι ένα κτίσμα του προπερασμένου αιώνα στην περιοχή του Ιλίου, του οποίου η ανέγερση ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1854. Ο επιβλητικός πύργος, γοτθικού ρυθμού, δεσπόζει στο ομώνυμο κτήμα, το οποίο αναδιαμορφώθηκε με πρωτοβουλία της τότε βασίλισσας της Ελλάδος, Αμαλίας.
Σήμερα το μοναδικό αυτό κτίσμα έχει αποκατασταθεί για την ανάδειξη της αναμφισβήτητης αξίας του ως χώρος ιστορίας και πολιτισμού. Υπάρχουν στάβλοι με άλογα, βιολογικές καλλιέργειες με φιστικιές, ελιές και οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 9:15 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Επιστροφή: αναχώρηση από Ίλιον περίπου στις 13:30 μ.μ.

Είσοδος: 7€

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
Εκδρομή
Μονοήμερη κρουαζιέρα σε Ύδρα – Πόρο – Αίγινα

Η πιο αγαπημένη κρουαζιέρα στα πανέμορφα νησιά της Ύδρας, του Πόρου και της Αίγινας. Σαλπάρουμε στον Αργοσαρωνικό, ενώ μέσα στο κρουαζιερόπλοιο θα μας περιμένει ζωντανή μουσική, χορός κι ένας πλούσιος απολαυστικός μπουφές!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 07:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Επιστροφή (στη Μαρίνα Καλλιθέας): Περίπου στις 19:30 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής: 40€ το άτομο, 25€ τα παιδιά, κάτω των 4 ετών δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

Σας περιμένουμε !

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.