Γιάννης Κωνσταντάτος: “Ηθική μου δικαίωση η απόφαση της δικαιοσύνης”
Σε φυλάκιση 14 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης,  Χρήστος Κορτζίδης και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του Τάκης Κοροβέσης, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αφορμή για τη μήνυση είχε σταθεί ένα δημοσίευμα της εφημερίδας που εκδίδει η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη με τίτλο: «Ζημιώνει το δήμο για χατήρι του Λάτση».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες δύο δήμαρχοι. Ο Διονύσης Χατζηδάκης του Παλαιού Φαλήρου, που κατέθεσε υπέρ του Γιάννη Κωνσταντάτου και ο Γιώργος Παπανικολάου, της Γλυφάδας ο οποίος κατέθεσε υπέρ του Χρήστου Κορτζίδη.

Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους  την υποχρέωση να δημοσιεύσουν την απόφαση του δικαστηρίου με δικά τους έξοδα στον ημερήσιο τύπο.

Οι δυο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε για την απόφαση του δικαστηρίου:

14 μήνες φυλακή στους Κορτζίδη-Κοροβέση για συκοφαντική δυσφήμηση μου από την εφημερίδα της παράταξης τους!

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σε πολύμηνη φυλάκιση (14 μήνες με τριετή αναστολή) τον επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστο Κορτζίδη και τον δημοτικό του Σύμβουλο Τάκη Κοροβέση για την εις βάρος μου συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του παραταξιακού τους εντύπου Εξ Ευωνύμων.

Η Απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ηθική μου δικαίωση απέναντι στον τριετή πόλεμο που δέχομαι από τον πρώην δήμαρχο και την συρρικνωμένη, πλέον, παράταξη του.
Μέσα από την εφημερίδα του «Εξ Ευωνύμων» έχει κατά καιρούς εκτοξεύσει τόνους χολής και ψεύδους εναντίον μου. Τον είχα προειδοποιήσει ότι τα ανέχομαι όλα, πλην της αμφισβήτησης της εντιμότητας και ακεραιότητας μου.

Με συκοφάντησε ότι “Ζημιώνω τον Δήμο” για χατήρι επιχειρηματία χωρίς να προσκομίσει στοιχεία στο δικαστήριο, ποιά ζημιά προκάλεσα και ποιό χατήρι έκανα και για αυτό άλλωστε και καταδικάστηκε. Λάσπη στον ανεμιστήρα!

Δεν περίμενα φυσικά να ζητήσει συγγνώμη ή να ανακαλέσει, τις αβάσιμες και συκοφαντικές του κατηγορίες, καθώς με νέα του ανακοίνωση – στην οποία δημοσιοποιεί την ποινή του – εμμένει στις συκοφαντικές του κατηγορίες, στρεφόμενος επίσης και κατά της δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντας την απόφασή της “εσφαλμένη και άδικη”.

Άλλωστε, δεν το έκανε σε πολύ πιο τραγικές καταστάσεις που προκάλεσε στην θητεία του ως δήμαρχος, θα το έκανε τώρα που επιχείρησε την ηθική μου εξόντωση και σπίλωση;

Προφανώς όχι, καθώς είχε συνηθίσει τόσα χρόνια ως “επαγγελματίας αγωνιστής” να μπορεί να λέει ατιμώρητος ό,τι θέλει μέσω ενός μοναδικού κυνισμού ότι αυτός είναι ο έντιμος αγωνιστής και όλοι οι άλλοι οι επίορκοι που θέλουμε το κακό της πόλης μας. Οι μάσκες όμως έπεσαν στο δικαστήριο που ήταν κόλαφος για τους κατηγορούμενους συκοφάντες.

Η μοναδική μου επιδίωξη είναι να αναγεννήσω την πόλη μας την οποία παρέλαβα από την διοίκησή του, απαξιωμένη και με σάπιες υποδομές.Το έργο μου αυτό, συκοφαντεί και πολεμάει λυσσαλέα από την πρώτη μέρα που ανέλαβα.

Η απάντηση που παίρνει καθημερινά είναι τα 185 έργα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην πόλη και η αναγνώριση του έργου μου από τους δημότες της πόλης.Τον παραδίδω στην κρίση των δημοτών της πόλης και δηλώνω ότι όσα χρήματα επιδικάσει το Δικαστήριο ως αστική αποζημίωσή μου θα τα διαθέσω σε κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Όσο για τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, που έσπευσε ως μάρτυρας να υπερασπιστεί τον συκοφάντη “σύντροφό” του Χρήστο Κορτζίδη, η παρουσία του στο πλευρό του υποδηλώνει τους κοινούς στόχους και τις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει. Θα πούμε στο μέλλον περισσότερα γι αυτό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΡΤΖΙΔΗ

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε σήμερα ενόχους τους Χρήστο Κορτζίδη και Τάκη Κοροβέση για συκοφαντική δυσφήμιση του Γιάννη Κωνσταντάτου (βλ. http://dsellar.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html?m=1 ). 

Τους επέβαλε την ποινή των 14 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι εξ ορισμού σωστές και θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόφαση εσφαλμένη και άδικη. Γι΄αυτό ασκήσαμε έφεση.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι τα όσα γράψαμε στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας είναι αληθή και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.