Χωρίς ολοήμερο το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού




 

(αναδημοσίευση της ανάρτησης της Ασπασίας Καρφάκη)

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού
Όπως όμως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του Σχολείου, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ωρών στο ολοήμερο.
Ο θεσμός αυτός βοηθάει επικουρικά την κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω εργασίας και δεν μπορεί να αποχωρεί μετά το πέρας του ημερήσιου διδακτικού προγράμματος στις 13:15.
Η βοήθεια έγκειται στην σίτιση, χαλάρωση & μελέτη/προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη μέρα με αποχώρηση 16:00.
Φέτος οι αιτήσεις για το ολοήμερο ξεπέρασαν τις 70, γεγονός που σημαίνει την δημιουργία 3 τμημάτων για την λειτουργία του.
Στην δική μας περίπτωση και σε αντίθεση με άλλα γειτονικά σχολεία, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει έλλειψη ενός και πλέον εκπαιδευτικών Η λύση θα έρθει μέσα από το πρόγραμμα πιστώσεων ΕΣΠΑ για την πρόσληψη νέων αναπληρωτών.
γιατί όμως για άλλη μια χρονιά δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους για να μην υπάρχουν χαμένες διδακτικές ώρες ;
είναι απαράδεκτο για όλους μας να οδηγούνται τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες περισσεύουν.
Η κυβέρνηση έχει αργήσει να δώσει λύση σε αυτά τα βασικά θέματα εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων. Οι εργαζόμενοι γονείς για άλλη μια φορά βρίσκονται σε απόγνωση.
Είναι υποχρέωση του Κράτους να παρέχει Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία ( άρθρο 16 του Συντάγματος)
Όλοι ελπίζουμε στην βέλτιστη λύση ως το τέλος του Σεπτέμβρη.
Να αναφέρουμε επίσης ότι η λύση της καταβολής επιπλέον ποσού από τους γονείς σε συγκεκριμένο άτομο για την βοήθεια των παιδιών στο ζέσταμα του φαγητού, είναι κάτι που προσπαθούμε να το αποφύγουμε ή μειώσουμε στο ελάχιστο.
Το ποσό αυτό εξαρτάται από την αριθμητική συμμετοχή των παιδιών αλλά η Ελληνική Οικογένεια δεν αντέχει σε πλέον κρυφές χρεώσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θα καταθέσει επίσημη πρόταση στην Δνση του σχολείου όσων αφορά το ζέσταμα του φαγητού των παιδιών μας και θα την ανακοινώσει και στην 1η Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί.
Θα σας κρατάμε ενήμερους. Είμαστε κοντά στο θέμα και το παρακολουθούμε για την οποιαδήποτε εξέλιξη.

Για το Δ.Σ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.