“Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για τον εφοπλιστή Μαρτίνο και την πετρελαιοκηλίδα”
Ανυπόστατα, χαρακτηρίζει το γραφείο τύπου του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες δύο μέρες τα οποία αναφέρουν ότι ο εφοπλιστής κ. Θανάσης Μαρτίνος ήταν αυτός που κινητοποίησε πλοιάρια και τοποθέτησε το αντιρρυπαντικό φράγμα που προστάτευσε και προστατεύει τις ακτές του Δήμου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Θανάσης Μαρτίνος συμβάλει τα μέγιστα στο έργο της Δημοτικής Αρχής και με δωρεές δικές του έχουν γίνει πολλά σημαντικά έργα στην πόλη.

Δεν είχε όμως καμία συμμετοχή στην επιχείρηση για την προστασία των ακτών από την πετρελαιοκηλίδα.

Η επιχείρηση αυτή έχει γίνει αποκλειστικά με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, τα έξοδα που θα προκύψουν θα βαρύνουν αποκλειστικά το ταμείο του Δήμου και στη συνέχεια θα διεκδικηθούν από το ειδικό διεθνές ταμείο που υπάρχει για τέτοια περιστατικά.

Υπάρχει σχετική σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και του Δήμου αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου και οι δαπάνες έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και της Οικονομική Επιτροπή.

Προσφορά για βοήθεια υπήρξε τις πρώτες μέρες της κρίσης, από διάφορους εύπορους συμπολίτες μας, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει κριθεί απαραίτητο μέχρι σήμερα και ούτε διαφαίνεται ότι θα χρειαστεί.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.