Άλιμος: Τι λένε οι τελευταίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι
Τι λένε οι τελευταίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποίησε η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής

Στην Μαρίνα Αλίμου – μπροστά από το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με διακριτικό τίτλο Penarrubia – του Δήμου Αλίμου, ώρα κατά μήκος της ακτής και επί των βράχων υπήρχαν μικρές και διάσπαρτες ποσότητες μαύρου παχύρευστου υλικού. Δεν υπήρχε χαρακτηριστική οσμή πετρελαίου και τα θαλάσσια ύδατα δεν παρουσίαζαν θολερότητα.

Στην Α’ Πλαζ Αλίμου στον Δήμο Αλίμου διαπιστώθηκαν διάσπαρτα μαύρα στίγματα κατά μήκος της αμμουδιάς. Δεν διαπιστώθηκε θολερότητα και δεν αναδιδόταν οσμή πετρελαίου.

Στην Ακτή του Ήλιου ( μπροστά από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με διακριτικούς τίτλους «Ακάνθους», «Bolivar», «Ακτή του Ήλιου») του Δήμου Αλίμου, α) εντός της θάλασσας είχε φράγμα περιλαμβάνοντας τη θαλάσσια περιοχή από το ύψος της εισόδου της Πλαζ έως και το ύψος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με διακριτικό τίτλο «Ακάνθους», β) σε όλο το μήκος της ακτογραμμής (μέχρι το και το κατάστημα Bolivar) υπήρχε ξύλινος φράχτης ύψους περίπου 30 εκ. Διαπιστώθηκαν κατά μήκος της ακτογραμμής σε διάσπαρτα σημεία λίγα μαύρα στίγματα χωρίς να αναδίδεται χαρακτηριστική οσμή πετρελαίου και δεν διαπιστώθηκε θολερότητα στα θαλάσσια ύδατα. Συνεχίζονταν οι εργασίες απορρύπανσης.

Στην Β’ Πλαζ Αλίμου (Λουτρά) του Δήμου Αλίμου, είχε φράγμα σε ένα τμήμα της αντίστοιχης θαλάσσιας περιοχής, υπήρχε θολερότητα των θαλασσίων υδάτων και η παρουσία διάσπαρτων μαύρων κηλίδων κατά μήκος της ακτής. Δεν αναδιδόταν οσμή πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι στις ανωτέρω περιγραφόμενες περιοχές του Δήμου Αλίμου υπήρχαν σημάνσεις που ενημέρωναν τους λουόμενους για την απαγόρευση κολύμβησης.

Στην παραλία Αγίου Κοσμά (Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Αγίου Κόσμα Ν.Α.Ο.Α.Κ-παραλία έμπροσθεν αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι και τις εκβολές του ρέματος Τραχώνων ) στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου) είχε φράγμα εντός της θαλάσσιας περιοχής το οποίο ήταν καλυμμένο πλήρως με μαύρο υλικό.

Εντός των θαλασσίων υδάτων διαπιστώθηκε θολερότητα, η επιφάνεια είχε ελαιώδες όψη και διάσπαρτες μαύρες κηλίδες, οι οποίες λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων κατέληγαν στην ακτή και πάνω στα βράχια και επικρατούσε χαρακτηριστική οσμή πετρελαίου. Στη παραλία του Ν.Α.Ο.Α.Κ. εκτελούνταν εργασίες απορρύπανσης. Στο υπόλοιπο τμήμα της παραλίας (έμπροσθεν αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι τις εκβολές του ρέματος Τραχώνων) εξακολουθούσε να υπάρχει κατά το μήκος της ακτής η παρουσία μεγάλης έκτασης μαύρου παχύρευστου υλικού.

Στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών διαπιστώθηκε οπτικώς έντονη θολερότητα των θαλασσίων υδάτων, η επιφάνεια είχε ελαιώδες όψη και διάσπαρτες μαύρες κηλίδες, οι οποίες λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων κατέληγαν στην ακτή και πάνω στα βράχια και στα τοιχία παραπλεύρως των εγκαταστάσεων. Επικρατούσε χαρακτηριστική οσμή πετρελαίου. Συνεχίζονταν οι εργασίες απορρύπανσης.

Στην πλαζ Αγίου Κοσμά (Ζώνη 3Β) είχε φράγμα εντός της αντίστοιχης θαλάσσιας περιοχής, υπήρχε θολερότητα των θαλασσίων υδάτων και η παρουσία διάσπαρτων μαύρων κηλίδων κατά μήκος της ακτής λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων. Συνεχίζονταν οι εργασίες απορρύπανσης.

Οι αυτοψίες στις ακτές των Δήμων: α) Ελληνικού – Αργυρούπολης και β) Δήμου Αλίμου διενεργήθηκαν μεταξύ των ωρών 09:30- 12:30 .

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Άλιμος: Τι λένε οι τελευταίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι

 • 20/09/2017 at 7:15 μμ
  Permalink

  Επιστολή διαμαρτυρίας

  1) Τρεις μέρες τώρα είναι στοιβαγμένες πίσσες στο κέντρο της αμμουδιάς στην ελεύθερη παραλία του Αλίμου (δίπλα στην καφετέρια (Benarubia).
  2) Δεν κλειδώσατε την πόρτα της ίδιας παραλίας με αποτέλεσμα να κάνουν μπάνιο πλήθος κόσμου (Έλληνες και ξένοι).
  3) Δεν βάλατε και μια προειδοποίηση στα Αγγλικά (όπως έχετε βάλει στο ίδιο σημείο κολλητά στα ελληνικά).
  4) Όσοι κάνουν μπάνιο βγαίνουν με τις πατούσες τους μαύρες από την πίσσα και για αυτό ευθύνεστε εσείς προσωπικά για την αμέλεια που δείχνεται, όλες αυτές τις δέκα μέρες.
  Δεν σας λέω γεια, παρά μόνο ντροπή σας.

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.