Αγόρασε 2+1 βίλες αξίας 120 εκατ.€ στο «Four Seasons» στη Βουλιαγμένη




Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις πολυτελείς κατοικίες στον νέο «Αστέρα» της Βουλιαγμένης αποκτά ο Έλληνας εφοπλιστής, αφήνοντας πίσω τον Σαουδάραβα πρίγκιπα κροίσο και ιδιοκτήτη της πολυτελούς αλυσίδας ξενοδοχείων, που θεωρούνταν ότι θα είναι ο πρώτος αγοραστής

Ενας από τους μεγαλύτερους Ελληνες εφοπλιστές, ο Διαμαντής Διαμαντίδης, είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης στο συγκρότημα του «Αστέρα» Βουλιαγμένης – «Four Seasons». Αντισυμβατική προσωπικότητα με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία, ο πλοιοκτήτης προχώρησε σε μια κίνηση μεγάλου οικονομικού βεληνεκούς που άφησε άναυδη ακόμη και την εφοπλιστική κοινότητα. Ο κ. Διαμαντίδης αγόρασε τις δύο από τις 13 ιδιωτικές βίλες του «Αστέρα», ενώ έδωσε προκαταβολή και για τρίτη.

Οι φήμες ήθελαν τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, στον οποίο ανήκει κατά 47% η Four Seasons που θα διαχειρίζεται τον νέο «Αστέρα», να είναι ένας από αυτούς που θα αποκτήσουν κάποια από τις βίλες. Αντί, όμως, του 26ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, προέκυψε ένας Ελληνας εφοπλιστής που άφησε τους πάντες σύξυλους επειδή αγόρασε μαζικά.

Ο Διαμαντίδης δεν έχει φήμη ανθρώπου που πετάει τα χρήματά του – κάθε άλλο μάλιστα. Ωστόσο, οι εφοπλιστικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι έμειναν εμβρόντητοι από τα ποσά που έδωσε ο -κατά τα άλλα σφιχτοχέρης- εφοπλιστής. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κάθε βίλα έδωσε ποσό κατά τι μικρότερο από 40 εκατ. ευρώ, ενώ η προκαταβολή για την τρίτη είναι μεταξύ 3 και 4 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 10% του τιμήματος.

Πρόκειται για μοναδικές κατοικίες, αλλά η τιμή τους τις κατατάσσει στην κατηγορία των ακριβότερων σπιτιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ PROTOTHEMA.GR

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.