Άγιος Δημητριος: Μήνυμα της δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά




Αγαπητοί/-ες μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς,
Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, συνοδεύεται από τις ενδόμυχες προσδοκίες όλων μας να εξελιχθεί μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα που να προάγει και να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες της μαθησιακής διαδικασίας.
Έχοντας συμφωνήσει, όλες και όλοι, ότι η παιδεία ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε θεμέλιο ανάπτυξης και προόδου για την κοινωνία μας, οφείλουμε από όποια θέση συμμετέχουμε στη γενικότερη εκπαιδευτική διαδικασία, ως κεντρική πολιτεία, ως αυτοδιοίκηση, ως εκπαιδευτική κοινότητα, ως μαθητές και μαθήτριες, ως γονεϊκό κίνημα, να εστιάζουμε σε βάθος, να σχεδιάζουμε με ορθολογισμό και να ανταποκρινόμαστε στο έπακρο, χωρίς περιορισμούς και εκπτώσεις, στις υποχρεώσεις που μας αναλογούν στο ζωτικό αυτό θέμα.
Βασικός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η διαμόρφωση προϋποθέσεων διαρκούς βελτίωσης της σημερινής πραγματικότητας.
Στα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Κάθε τερματισμός και κάθε επίτευξη επί μέρους στόχων, αποτελεί και μια νέα αφετηρία, ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή.
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανατεθεί ο ρόλος της εξασφάλισης της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής που προϋποθέτουν τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Ο θεσμός καλείται κατά κανόνα να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα στον τομέα της συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων, με οικονομικούς πόρους που συνήθως δεν είναι επαρκείς.
Στο Δήμο μας, τα τελευταία χρόνια, οι συστηματικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, τις Σχολικές Επιτροπές και τις αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Άγ. Δημήτριος μας στον τομέα των διδακτηρίων να μπορεί να χαρακτηρισθεί ως αρκετά ικανοποιητική.
Κατά τη χρονιά που διανύουμε, βρίσκονται σε εξέλιξη τρία σημαντικά έργα, που αν και δημοπρατήθηκαν εγκαίρως δεν έγινε δυνατό να ξεκινήσει εγκαίρως η υλοποίησή τους για διαδικαστικούς και γραφειοκρατικούς λόγους.
Πρόκειται για τα έργα:
  • «Επιδιορθώσεις αύλειων χώρων σε σχολεία του Δήμου», προϋπολογισμού 472.700 €, που δημοπρατήθηκε στις 12-1-2017.
  • «Συντήρηση και επισκευή σχολείων 2017», προϋπολογισμού 518.800 €, που δημοπρατήθηκε στις 16-5-2017.
  • «Εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης σε θεραπευτική κολυμβητική δεξαμενή (ΕΕΕΕΚ)», προϋπολογισμού 322.600 €, που δημοπρατήθηκε στις 19-1-2017.
Η ολοκλήρωσή τους, μαζί το εκτεταμένο πρόγραμμα διαμόρφωσης και επιδιόρθωσης των πεζοδρομίων γύρω από σχολεία της πόλης στο πλαίσιο του έργου “Δημιουργία ασφαλών σχολικών δακτυλίων”, αλλά και το πλήθος των μικροπαρεμβάσεων, που γίνονται σε διαρκή και μόνιμη βάση, είναι βέβαιο ότι θα παρέχουν τη δυνατότητα στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα να φέρουν σε πέρας το έργο τους κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς για την αγαστή συνεργασία που είχαμε έως τώρα, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τη συμβολή τους στο γενικότερο εκπαιδευτικό έργο και να ευχηθώ σε όλους και ιδιαίτερα στις μαθήτριες και στους μαθητές, η χρονιά που έρχεται να είναι όσο γίνεται πιο δημιουργική.-
Καλή σχολική χρονιά!
Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.