3Β: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις ακτές
Συνεχίζονται οι μακροσκοπικοί έλεγχοι στις ακτές της πόλης από στελέχη της Δημοτικής Αρχής και διαπιστώνεται ότι η κατάσταση των ακτών παραμένει καλή και σταθερή. Οι παραλίες του Δήμου, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, παραμένουν καθαρές με την εξαίρεση της εμφάνισης περιορισμένων στην περιοχή του Καβουρίου, μικρών συσσωματωμάτων μαζούτ τα οποία είναι σε στερεοποιημένη μορφή και τα οποία απομακρύνονται συνέχεια από συνεργεία.

Εκπρόσωπος της εταιρείας “Chemico Lab” η οποία διεξήγαγε τους εργαστηριακούς ελέγχους την περασμένη Παρασκευή. διευκρίνισε ότι η αναλογία των συσσωματωμάτων σε σχέση με τον όγκο του νερού είναι τέτοια που δεν προκαλούν καμία μετρήσιμη μόλυνση.

Παράλληλα με τους ελέγχους των στελεχών του Δήμου, σήμερα πραγματοποίησαν αυτοψίες τόσο η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας όσο και κλιμάκιο της ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών) η οποία έκανε και υδροληψίες για εργαστηριακό έλεγχο ο οποίος θα γίνει ανεξάρτητα από τους ελέγχους που κάνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΕΛΚΕΘΕ αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο μέρες.

Συγχρόνως, η αντιρρυπαντική εταιρεία που έχει συμβληθεί με το Δήμο για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας συνεχίζει να επιχειρεί και σήμερα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας και του Δήμου αποφασίστηκε να παραμείνει προληπτικά και να μετατοπιστεί το αντιρρυπαντικό φράγμα μέχρι νεοτέρας, λόγω επικείμενης αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.