Συνάντηση για το νέο ενιαίο αστυνομικό τμήμα Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης




 

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την πόλη με κυριότερο την επαρκή στελέχωση του νέου ενιαίου αστυνομικού τμήματος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο κ. Αναγνωστάκης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι μετά την ενοποίηση των τμημάτων που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διοικητικών θέσεων, (Διοικητής, Υποδιοικητής Αξιωματικός Υπηρεσίας, Γραμματεία κλπ), θα υπάρξει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα αστυνομικών για περιπολίες και επεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε την πάγια θέση του ότι το νέο ενοποιημένο αστυνομικό τμήμα δεν μπορεί να αναλάβει, χωρίς τη βοήθεια άλλης αστυνομικής υπηρεσίας και τη φύλαξη των προσώπων που διαμένουν στην πόλη, τα οποία αποτελούν στόχους υψηλού κινδύνου, (αρχηγοί κομμάτων, πρέσβεις κλπ), αφού κάτι τέτοια θα απασχολούσε σχεδόν το σύνολο των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων και θα υπονόμευε την αποτελεσματική αστυνόμευση της πόλης.

Επίσης ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την εντατικοποίηση των ελέγχων της τροχαίας στην περιοχή καθώς και των περιπολιών σε όλες τις γειτονιές.

Τέλος, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το καλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Εκτός από τον Δήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα, παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Αντιστράτηγος Αντώνης Μπάκας – Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, ο Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης – Επιτελάρχης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Βασίλης Παπαμιχαήλ, Αντιδήμαρχος Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.