Ανήλικοι είχαν ρημάξει σχολεία στην Ηλιούπολη
 

Συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (28 Αυγούστου) στην Ηλιούπολη, δύο ανήλικοι (ηλικίας 13 και 14 ετών) κατηγορούμενοι για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών κατά συναυτουργία και επιπρόσθετα ο 13χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ταυτοποιήθηκαν 7 επιπλέον ανήλικοι συνεργοί τους (ηλικίας από 14 έως 16 ετών) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών και κλοπών κατά συναυτουργία, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο είχε παρατηρηθεί αύξηση φθορών σε δημόσια είδη (θρανία, πίνακες, λάμπες) και κλοπών ηλεκτρονικών συσκευών και διαφόρων μηχανημάτων (Η/Υ, ηχεία, βιντεοπροβολείς, φωτιστικά) σε τρία δημόσια σχολεία στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Επιπλέον είχαν διαπιστωθεί πολλαπλά περιστατικά εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων των ανωτέρω σχολείων.

Για το λόγο αυτό συστήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης ειδική ομάδα αστυνομικών, επιφορτισμένη με τη συλλογή πληροφοριών και την διενέργεια περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή των ανωτέρω σχολείων, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δραστών.

Έτσι το βράδυ της Δευτέρας, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 13χρονο και τον 14χρονο, οι οποίοι είχαν βάλει νωρίτερα φωτιά στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Ηλιούπολης.

Τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα οι ανήλικοι προέβαιναν συστηματικά σε φθορές και κλοπές δημοσίων ειδών και συσκευών-μηχανημάτων από σχολεία της πόλης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ένας (1) Η/Υ, μία (1) πλακέτα και ένα (1) ποντίκι Η/Υ, μία (1) τηλεόραση, ένας (1) προτζέκτορας και τρία (3) ποδήλατα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

Εμείς χτίζουμε, αυτοί γκρεμίζουν…Σημερινές εικόνες βανδαλισμού στο 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης…

Опубліковано Βασίλης Βαλασόπουλος Δήμαρχος Ηλιούπολης 20 липня 2017 р.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.