«Θέλει η που…. να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει»




Τον δημοσιογράφο Γιώργο Λαουτάρη διαχειριστή της ιστοσελίδας 3vita.gr στοχοποιεί χωρίς να τον κατονομάζει, ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με μια ανακοίνωση, στην οποία χρησιμοποιεί εκφράσεις που κατά την άποψή μας δεν αρμόζουν σε μια Δημοτική Αρχή, που δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του δήμου και περιμένουμε την αντίδραση του δημοσιογράφου.

«Δημοσιογραφία» (!!!) Με εργολαβικό

 Είναι πλέον γνωστός σε όλους όσους παρακολουθούν τα δημοτικά δρώμενα από λίγο πιο κοντά. «Δημοσιογραφεί !!!». Γνωστά τα κίνητρά του και ακόμα πιο γνωστή η… «γκαντεμιά» του αφού στις μέχρι τώρα 10-15 «μαντεψιές» που έχει κάνει, ως άλλη Κασσάνδρα, έχει πέσει σε όλες έξω. Αυτό που λέμε αξιοπιστία υπό το μηδέν πλέον.

Παρ΄ όλα αυτά συνεχίζει ακάθεκτος. Μεροκάματο είναι αυτό και δεν πρέπει να χαθεί. Τον κατανοούμε πλήρως. Όμως αυτές τις μέρες κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Μετά από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο για κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα που μπήκαν πλέον σε πολύ καλή τροχιά επίλυσης επ’ ωφελεία του Δήμου, ο εν λόγω «δημοσιογράφος» προφανώς ξέχασε να δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες αυτές ή μάλλον δεν κατάλαβε τη σημασία τους, αφού καταπιάστηκε με ήσσονος σημασίας ζητήματα όπως η αλλαγή και ο εμπλουτισμός του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης μας.

Αλλά στην προσπάθειά του να παρασύρει την κοινή γνώμη και να αλλάξει με έναν αστείο τρόπο την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, αφού το ζήτημα της Μετοχικής Εταιρίας Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας (ΜΕΕΚΒ) είναι, ή μάλλον ήταν γιατί τι να πει πλέον επ’ αυτού; στη μηνιαία δημόσια καταγγελία της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης  που είναι ο «εντολέας» του και στην οποία προσφέρει υπηρεσίες γραφείου τύπου αφανώς και φυσικά εμφανώς, προφανώς απέτυχε. Όπως λέει και ο σοφός λαός μας «θέλει η π… να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει».

Έτσι λοιπόν κατά την προσφιλή του μέθοδο, της διαστρέβλωσης, της μισής αλήθειας και της σπέκουλας, καταπιάνεται με το θέμα του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και την απόφαση αλλαγής και εμπλουτισμού του, μετά από περίοδο 3 ετών, προσπαθώντας να πείσει ότι η Δημοτική Αρχή δεν σέβεται το χρήμα είτε αυτό προκύπτει από χορηγίες είτε από το δημοτικό ταμείο. Το «ρεπορτάζ» του περί του «γνωστού χορηγού» του οποίου τα προσφερόμενα είδη εμείς πετάμε, έπεσε για μια ακόμα φορά έξω, (αναμενόμενο άλλωστε αφού οι «επιτυχίες» του είναι γνωστές) καταδεικνύοντας ότι άλλη μια μαντεψιά του συντάκτη είναι μπαρούφα και θεωρώντας φυσικά ότι όλοι τρώνε κουτόχορτο και θα πιστέψουν αυτά που γράφει ελαφρά τι καρδία. Προσπαθεί φυσικά και με έναν γνωστό αλλά συνάμα άθλιο τρόπο να εμπλέξει και τον τότε Αντιδήμαρχο στο κατάστημα του οποίου έγιναν οι κατασκευές, αγνοώντας ότι και αυτός ήταν ένας εκ των χορηγών αυτού του διάκοσμου που προσέφερε χώρο, χρόνο, προσωπικό και χρήμα από την τσέπη του, έτσι ώστε ο εν λόγω στολισμός να κοστίσει 35.000 ευρώ αντί των 120.000 που θα κόστιζε εάν αυτός αγοραζόταν από εξωτερικό προμηθευτή.

Το θέμα της αισθητικής του διάκοσμου είναι άκρως υποκειμενικό και σαφώς όλοι δεν μπορούμε να έχουμε ταυτόσημη άποψη με αυτή του συντάκτη η οποία τυχαίως ταυτίζεται με την άποψη του εντολέα του και επικεφαλής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Για να μην αδικήσουμε όμως τον εν λόγω συντάκτη ή δημοσιογράφο ή όπως θέλετε τον λέτε, αρθρογράφησε για την δεύτερη μεγάλη επιτυχία των νομικών του Δήμου σχετικά με την κρίση της επιτροπής ενστάσεων του Κτηματολογίου για τα 124 στρέμματα στο Πανόραμα Βούλας, η οποία δικαίωσε πλήρως τη θέση μας. Εκεί φυσικά αφού ουδετεροποίησε πλήρως την είδηση σε σχέση με την Δημοτική Αρχή, έβαλε φωτογραφία και σύνδεσμο με άλλο προγενέστερο άρθρο του λιβανιστήρι, άλλου δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης ο οποίος ετεροχρονισμένα μαζί με 2 ακόμα δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και αφού ο Δήμος είχε κάνει όλες τις απαιτούμενες προσφυγές και παραστάσεις τα οποία και απέδωσαν πλήρως, παρέστη σε συνάντηση στο δασαρχείο Πειραιά κάποιες μέρες αργότερα.

Η προσπάθειες αυτές μαζί με τόσες άλλες όπως η κατ΄ επανάληψη αναφορά ότι τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής είναι έργα της Περιφέρειας εξαφανίζοντας τον Δήμο από την εικόνα την στιγμή που ο Δήμος έχει κάνει τις απαιτούμενες μελέτες, ο Δήμος έχει κινήσει γη και ουρανό να ενταχθούν σε χρηματοδότηση, ο Δήμος  δημοπρατεί αυτά τα έργα και ο Δήμος τα επιβλέπει στην κατασκευή τους, αποτελούν μνημείο κιτρινισμού και προσπάθειας παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Ούτε φυσικά η «αποκάλυψη» «πέτσινων» καυγάδων μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου της ΚΕΔΕ αντέχει σοβαρής κριτικής.

Παραδίνουμε στην κρίση των αναγνωστών της περιοχής μας, τον περί ου ο λόγος «δημοσιογράφο – εργολάβο», ο οποίος, όταν στη δημόσια διαβούλευση εμφανίστηκαν 3 που αντιτάχθηκαν σε κάποια έργα του Δήμου είδε με δέος σύσσωμη (!!!) την πόλη να εναντιώνεται στον Κωνσταντέλλο (!!!), που προτίμησε να αρθρογραφήσει για παραπολιτικά ανθυποζητήματα αρνούμενος να επικοινωνήσει στην πόλη μας την σπουδαία είδηση ότι στις 15 Ιουλίου δημοπρατείτε το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην ιστορία του Δήμου μας, η κατασκευή του ρέματος του Κόρμπι αξίας 22 εκατ. ευρώ. Για το έργο κατασκευής, (μετά από 50 χρόνια) δικτύου ομβρίων υδάτων στη Βουλιαγμένη αξίας 9 εκ. ευρώ, το μόνο που βρήκε να πει ο γνωστός συντάκτης είναι ότι ο Δήμαρχος βιάστηκε και το ανακοίνωσε 10 μέρες νωρίτερα.

Θα πρέπει να γνωρίζει δε, όπως κατ’ επανάληψη έχει ειπωθεί, ότι η Δημοτική Αρχή είναι άκρως δεκτική στην κριτική. Όταν όμως η κριτική γίνεται κακοήθης και μηδενιστική οφείλει να αντιδρά. Εξάλλου δεν της στερεί κανείς το δικαίωμα και την δυνατότητα να κρίνει και αυτή από την μεριά της τα όσα συμβαίνουν και λέγονται και να κρίνει τον τρόπο λειτουργίας ακόμα και των «αδιάφθορων» (!!!) της τοπικής δημοσιογραφίας που λειτουργούν με εργολαβικά.

Η αναπαραγωγή εκ των υστέρων της είδησης για τη ΜΕΕΚΒ και τη δημοπράτηση του ρέματος του Κόρμπι, δεν θα σώσει ούτε τα προσχήματα πλέον και θα συμβουλεύαμε τον συντάκτη δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του εν λόγω «μέσου» να την αποφύγει πριν γελοιοποιηθεί εντελώς.

Για το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.