Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων για το δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης




Έσπασε τα κοντέρ των χρηματοδοτήσεων, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Από τότε που ανέλαβε δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις ύψους 43.600.000€. Το ποσό αυτό είναι το υψηλότερο που θα δοθεί σε δήμο της Αττικής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο δήμος έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το τεράστιο αυτό ποσό, επειδή έχει φροντίσει να υποβάλλει ώριμες και επαρκείς μελέτες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Νέα έργα συνολικού ύψους 14.363.360€ εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 29 Ιουνίου. Τα έργα εγκρίθηκαν μετά την προσκόμιση ώριμων μελετών από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και αφορούν:

– Έργα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων περιοχών του Δήμου ύψους 12.000.000€

– Νέος Παιδικός Σταθμός Δ.Ε. Βούλας ύψους 2.063.360€

– Διαμόρφωση Αύλειων Χώρων Σχολικών Μονάδων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ύψους 300.000€

Το έργο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων αφορά την κατασκευή, για πρώτη φορά, αντιπλημμυρικού έργου στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης ύψους 9.000.000€ βάσει σχετικής μελέτης που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα στην ίδια εργολαβία θα κατασκευαστεί δίκτυο αγωγών ομβρίων υδάτων στο Πανόραμα της Βούλας ύψους 1.800.000€ και επί της Λεωφ. Βας. Κωνσταντίνου στη Δ.Ε. Βάρης ύψους 1.200.000€.

Ο νέος παιδικός σταθμός που εγκρίθηκε, θα ανεγερθεί στη Δημοτική Ενότητα Βούλας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών και Αλεξάνδρας. Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτίριο με πλήρη ενεργειακή αυτονομία, μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα και με συστήματα περισυλλογής, φιλτραρίσματος και κατανάλωσης του βρόχινου νερού. Η μελέτη θα συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Τέλος, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια εργολαβία ύψους 300.000€ για τη διαμόρφωση αύλειων χώρων σε 8 σχολεία του Δήμου. Η διαμόρφωση αφορά την τοποθέτηση ειδικής επίστρωσης στις σχολικές αυλές η οποία εκτός από την αισθητική αναβάθμιση τους, φροντίζει και για την ασφάλεια των παιδιών.

Μετά την τελευταία απόφαση, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει πάρει έγκριση από την Περιφέρεια Αττικής, κατά την τρέχουσα θητεία, συνολικού ύψους 43.600.000€, περισσότερα από κάθε άλλο Δήμο της Αττικής.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και η Δημοτική Αρχή έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, να υποβάλουν οι δήμοι ώριμες μελέτες έργων και να αναλάβουν τη διεκπεραίωση και την εποπτεία τους προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια.

Τα έργα που εγκρίθηκαν στο πρόσφατο συμβούλιο, με δεδομένο ότι υπάρχουν ώριμες εγκεκριμένες μελέτες, αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός του 2017.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.