“Προκαλεί τη νοημοσύνη των δημοτών η κα Ανδρούτσου”




(Aνακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου)

Με μια απαξιωτική, προς κάθε κριτική, δήλωσή της επέλεξε να τοποθετηθεί η κα Ανδρούτσου απέναντι στις διαμαρτυρίες των δημοτών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την άθλια εικόνα που παρουσίαζαν επί 15 ημέρες οι γειτονιές του Αγίου Δημητρίου.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε, με σαφώς ειρωνικό ύφος ότι είναι «πολύ ενδιαφέρον ο διαδικτυακός διάλογος που αναπτύσσεται με κάθε ευκαιρία», αλλά «δεν μπορεί όμως να υποκαταστήσει τη δημοκρατική διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου». Προφανώς οι απλές απόψεις και εκτιμήσεις των δημοτών δεν έχουν νόημα για την κα Ανδρούτσου, η οποία προτιμά να αναφέρεται μόνο στη διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου, ώσαν να είναι το δημοτικό συμβούλιο το μόνο πεδίο όπου η δημοτική αρχή οφείλει να απολογείται για τα πεπραγμένα της. Αναρωτιέται κανείς πού χάθηκαν οι διακηρύξεις περί διαβούλευσης και λογοδοσίας προς τους πολίτες.
Αλλά επειδή η κα Ανδρούτσου προκαλεί τη νοημοσύνη όλων μας εμείς θα της θυμίσουμε ακριβώς τα λεγόμενά της στην τελευταία συνεδρίαση (https://www.youtube.com/watch?v=34E3nBUGRCM) του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εκεί η κα Ανδρούτσου αφού ανέφερε εισαγωγικά ότι η κρίση με τα σκουπίδια διαφαινόταν εδώ και δύο μήνες (σημείο 11.10-11.50), μετά τη διαρροή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους, απέδωσε την κατάσταση που βιώσαμε όλοι οι δημότες και κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου τις τελευταίες 15 ημέρες, με τα βουνά των σκουπιδιών σε κάθε γωνία της πόλης, στους ΔΗΜΟΤΕΣ, προς τους οποίους εξέφρασε και την πικρία της (σημείο 19.49) γιατί δεν κράτησαν τα απορρίμματα στα μπαλκόνια και τις εισόδους των πολυκατοικιών τους.
Προφανώς για την κα Ανδρούτσου δεν υπάρχουν δικές της ευθύνες, προσωπικά αλλά και της διοίκησής της, για το γεγονός ότι δεν υπήρχε καν προσωπικό ασφαλείας, όπως ανέφερε ρητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Ευθυμίου (σημείο 58.42). Βέβαια για τη λογική της κας Ανδρούτσου, αυτό που προείχε αυτές τις ημέρες ήταν να υπάρξει τοποθέτηση στη δημόσια τηλεόραση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Συρράκου, ο οποίος αντί να μας ενημερώσει για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της δημοτικής αρχής γύρω από τα απορρίμματα ενόψει του καύσωνα, μας ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα.
Σας παρακαλούμε και σας προκαλούμε κα Ανδρούτσου, σταματήστε να παίζετε με τη νοημοσύνη των δημοτών.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.