Νέα Σμύρνη: Κόντρα του Πανιώνιου με το Δήμο




O δήμαρχος Νέας Σμύρνης, με ανακοίνωση του απαντά στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, που κατήγγειλε ότι η Δημοτική Αρχή είναι απούσα από τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο γήπεδο της ομάδας.

“H προσπάθεια από κάποιους κύκλους,συντήρησης κλίματος αντιπαράθεσης είναι εκ του πονηρού και με δόλο” αναφέρει ο δήμαρχος

“Πανιώνιος και Δήμος Νέας Σμύρνης θα συνεχίσουν να πορεύονται ενωμένοι”

Η ανακοίνωση του δημάρχου Νέας Σμύρνης:

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στις 17/7/2017 με την οποία εξέφρασε της δυσαρέσκειά της για σειρά ζητημάτων, ο Δήμος Νέας Σμύρνης νιώθει την υποχρέωση να διευκρινίσει τα παρακάτω.
Είναι δεδομένο πως ο Δήμος Νέας Σμύρνης νιώθει περήφανος για την ιστορική του κληρονομιά, της οποίας βασικός πυλώνας είναι το ιστορικό αθλητικό σωματείο της πόλης μας.

Άλλωστε η Πανιώνια Ιδέα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη μας και τις ρίζες της.
Η στάση της δημοτικής αρχής έχει αποδειχθεί εμπράκτως, ότι χαρακτηρίζεται από ανιδιοτελή στήριξη προς την ΠΑΕ Πανιώνιος παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες της δημόσιας διοίκησης συνολικά.
Η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχοντας επωμιστεί το τεράστιο φορτίο της οικονομικής και αθλητικής εξυγίανσης του συλλόγου πρέπει να θεωρεί δεδομένη την συμπαράσταση από τον Δήμο μας στο πλαίσιο της νομιμότητας και του εφικτού λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε η αύξηση της τακτικής επιχορήγησης του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ, από 50.000 ευρώ σε 60.000 ευρώ με την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις διοικήσεις του Ερασιτέχνη Πανιωνίου και της ΠΑΕ.

Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή έγινε προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη της νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών του γηπέδου του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.
Παράλληλα, ξεπερνώντας διάφορα υπηρεσιακά εμπόδια, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε με μικρής κλίμακας τεχνικές εργασίες στο γήπεδο, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο.
Η ειδική σήμανση σε χώρους πέριξ του γηπέδου είναι σε εξέλιξη και ο ανάδοχος της οδικής σήμανσης των δρόμων της πόλης μας έχει ενεργοποιήσει τα συνεργεία του για την τοποθέτηση των απαραίτητων στοιχείων οδοσήμανσης σε άμεσο χρονικό διάστημα.
Να σημειωθεί ακόμη ότι τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου με γερανούς διευκόλυναν εν μερει στην απομάκρυνση των δημοσιογραφικών θεωρείων, ώστε να γίνει η αντικατάστασή τους με νέα που απαιτούνταν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA.
H προσπάθεια από κάποιους κύκλους,συντήρησης κλίματος αντιπαράθεσης είναι εκ του πονηρού και με δόλο.

Οι δύο θεσμοί της πόλης μας έχουν άρρηκτη διαχρονική σχέση συνεργασίας και αλληλεγγύης. Ο Δήμος θα συνεχίσει σταθερά στην κατεύθυνση της θετικής πορείας της συνεργασίας με τον Πανιώνιο ΓΣΣ.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ευρωπαϊκή πορεία του Ιστορικού Αθλητικού Συλλόγου της πόλης μας, ενώ είναι αυτονόητο πως ο Δήμος Νέας Σμύρνης στέκεται διαχρονικά αρωγός στις ενέργειες του.
Πανιώνιος και Δήμος Νέας Σμύρνης θα συνεχίσουν να πορεύονται ενωμένοι όπως επιτάσσει η ιστορία της πόλης μας, των προγόνων μας και της προσφυγιάς.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

“Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει στον φίλαθλο και όχι μόνο κόσμο της Νέας Σμύρνης, την στάση της Δημοτικής Αρχής της πόλης, η οποία είναι παντελώς απούσα, από όλα τα βελτιωτικά έργα που έχουν ήδη γίνει ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο στάδιο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

Σε αντίθεση με άλλους Δήμους, που θεωρούν την ευρωπαϊκή συμμετοχή της οικείας ομάδας τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ως τιμή για την πόλη, ο Δήμος Νέας Σμύρνης, όχι μόνο δεν στέκεται αρωγός στις προσπάθειές μας, αλλά δεν κάνει ούτε τα αυτονόητα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ενώ από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την νομιμοποίηση του γηπέδου, πληρώνοντας περίπου 70.000 ευρώ (αγωνιστικός χώρος, βοηθητικοί χώροι, πισίνες, κλειστά γυμναστήρια, εξέδρες στις οποίες φιλοξενούνται σχεδόν όλες οι δραστηριότητες του ερασιτέχνη ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ), ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν πληρώνει το παράβολο των 10.000 ευρώ.

Επιπροσθέτως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, για βελτίωση της πρόσβασης των οπαδών στις Θύρες 2 και 3, ο Δήμος μας κοροϊδεύει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, μην στέλνοντας ειδικό συνεργείο να ρίξει λίγη πίσσα, προκειμένου να μην πλημμυρίζει ο χώρος τις ημέρες που βρέχει και για την ασφάλεια του κόσμου. Επίσης δεν έχει γίνει καν η σήμανση του γηπέδου, ούτε και η τοποθέτηση πινακίδων σε κομβικά σημεία της πόλης, προκειμένου να γνωρίζουν και οι επισκέπτες πως να κατευθυνθούν στο στάδιο. “

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.