Ελληνικό: Έφυγαν οι πρόσφυγες και έμειναν οι αστυνομικοί να φυλάνε τα άδεια κτίρια




Mπορεί οι πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στην δομή του Ελληνικού να έχουν φύγει εδώ και ένα μήνα, ωστόσο παραμένουν εκεί, αστυνομικές δυνάμεις, για να φυλάνε, νύχτα μέρα τα άδεια κτίρια.

Αστυνομικοί που αντί να βρίσκονται στους δρόμους και στα υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα, προσέχουν μια αποθήκη, μέσα στην οποία υπάρχουν κάποια πράγματα ευτελούς αξίας, όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Δείτε την επιστολή που έστειλαν με την οποία ζητούν να φύγει και ο τελευταίος αστυνομικός που εκτελεί υπηρεσία στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

 

 ΠΡΟΣ Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΚΟΙΝ.:  1) Διευθυντή  Διεύθυνσης Αστυνομίας  Νοτιανατολικής Αττικής.

Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗ

2)  Προϊστάμενο Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής

Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μαρίνο ΣΤΑΓΑΚΗ

 

Κύριε Γενικέ,

 

Πριν από ένα μήνα περίπου, έκλεισε η δομή του Ελληνικού και οι μετανάστες που διαβιούσαν σε αυτή μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές.

Πολλές φορές κατά το παρελθόν που η δομή λειτουργούσε κανονικά με τους οικονομικούς μετανάστες, είχαμε ως Ένωση, αναφερθεί  στο ζήτημα των Αστυνομικών της Νοτιοανατολικής Αττικής που διατίθονταν για την επιτήρηση της εγκατάστασης.

Τώρα, ο χώρος έχει ασφαλιστεί από την εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.» και διατίθεται  από αυτή, ιδιωτική ασφάλεια που είναι επιφορτισμένη με την φύλαξη της εγκατάστασης αλλά και της αποθήκης στην οποία έχουν ακόμα παραμείνει κάποια πράγματα ευτελούς αξίας.

Πλην όμως, συνεχίζεται και φυλάσσεται η εγκατάσταση από ικανό αριθμό Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικήςκαι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, προσωπικό το οποίο θα μπορούσε να διατίθεται σε άλλες Υπηρεσίες και ειδικότερα στην ασφάλεια του Πολίτη.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, προκειμένου να αποδεσμευτεί και ο τελευταίος Αστυνομικός, ο οποίος εκτελεί Υπηρεσία στην συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει το φαινόμενο η Ελληνική Αστυνομία να φυλάσσει εγκαταστάσεις και άψυχα αντικείμενα μόνο και μόνο για να μην προκληθούν κλοπές και βανδαλισμοί.

 

Για το Δ.Σ.

-O-                                                                               -O-

Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

 

 

 

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.